30. aprill 2013

15 ehitusfirmal pankrotihoiatus

Sel aastal on maksu- ja tolliamet (MTA) teinud pankrotihoiatuse 93 äriühingule, kellest 15 ettevõtet on ehitussektorist. Kohtusse on  esitatud pankroti avaldused kuu ettevõtte puhul.

MTA pressiesindaja Kaia-Liisa Kallase sõnul ei saa 15-ne ehitusfirma puhul ühtset põhjust välja tuua. Amet tegeleb igapäevaselt kontrolliga ning kui ilmnevad probleemid, informeeritakse ka ettevõtjaid. Ettevõtete nimesid aga Kallase sõnul välja tuua ei saa seoses maksusaladuse kaitse tõttu.

MTA tulude osakonna juhataja Triin Raaperi sõnul on amet sel aastal erilise tähelepanu alla võtnud korduvalt võlas olevate äriühingute mahajätjad ja äriühingud, mis küll tegutsevad, kuid jätavad süstemaatiliselt oma maksukohustused täitmata.

 „Sel aastal on meilt pankrotihoiatuse saanud 93 äriühingut kokku maksuvõlaga 11,4 miljonit eurot. Selle tulemusena on laekunud ligikaudu 430 000 eurot, lisaks on mitmed hoiatuse saanud isikud alustanud läbirääkimisi maksuvõla tasumise ajatamiseks,“ ütles Raaper.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688