23. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mida teada ehitusriskide kindlustamisest? 

Ehitus kätkeb endas mitmeid riskikohti ja tark on neid riske juba alguses maandada. Raamatupidaja.ee korraldab 15. mail seminari: Mida teada ehitusriskide kindlustamisest?

Ehitustöö tellija peab ise täpselt teadma millist lepingut ta vajab ja olema võimeline ka ise kontrollima kas ehitaja sõlmitud leping ikka sisaldab punkte, mis on ehitustöö tellijale vajalikud. Kas ehituse koguriski kindlustus annab meile ikka koguriski kaitse?

Garantii puhul on oluline kontrollida, et panga poolt väljastatud garantii oleks selge ja üheselt mõistetav. Advokaadibüroo Lextal vandeadvokaat Alar Urm ütles, et erilist tähelepanu tuleb pöörata garantii sissenõudmise korrale. „See ei tohiks sisaldada pikka tähtaega ega selliseid toiminguid, mis võiksid väljamaksmist määramatult edasi lükata. Kindlustusandja poolt antava garantii korral tuleb jälgida sama, kuid lisanduvad veel kindlustusandja tüüptingimused. Harilikult sisaldavad need väljamakse tegemisest keeldumise aluseid ja lisaks võib neist tuleneda määramatu või pikk hüvitamistähtaeg“, selgitas Urm. 

Päevakava:

9.30 – 9.55 Registreerimine ja hommikukohv9.55 – 10.00 Seminari avamine. Moderaator Raamatupidaja.ee toimetaja Juuli Laanemets10.00 – 11.20 Kaksikettekanne:Advokaadibüroo Lextal vandeadvokaat Alar Urm Advokaadibüroo LEXTAL vandeadvokaat Olavi-Jüri LuikSeminari teemad:• Kindlustuskaitse variandid – hüvitis nõude esitamise õiguse andmine tellijale;• Ehitaja vastutuskindlustus, alltöövõtja vastutus, CAR kindlustus versus, üldvastutuskindlustus, ajaline vastutus;• Ehitaja, projekteerija ja tellija vastustuse puutepunktid, kaasuse analüüs;• Erinevad kindlustuskaitsed, kindlustusandjate lisatingimused (käendus, hüpoteek,ms);• Garantii erinevused lähtuvalt regulatsioonist (Läti-Eesti-Soome) kaasuse analüüs;• Projekteerija vastutuskindlustus;• Ehitusriskide kindlustamine.11.20 – 11.40 Kohvipaus11.40 – 13.00 (teema jätkub)13.00 – 14.00 Lõuna restoranis Merineitsi14.00 – 15.30 (teema jätkub)15.30 – 15.40 Seminari lõpetamine

Seminari info:

Toimumiskoht: Sokos Hotel Viru (Viru väljak 4, Tallinna)Juhin tähelepanu, et soodushind on kuni 08.05.2013 169 eurot (km-ga 202.80 eurot), alates 09.05.2013 199 eurot (km-ga 238.80 eurot). Registreerides korraga ühest maksjaettevõttest kaks või enam osalejat kehtib lisasoodustus 5%.

Lisainfo ja registreerimine telefonil 667 0106 või [email protected] ning registreerimislingilt SIIT.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785