Autor: Alyona Stadnik • 11. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Turusolkijad metalliäris

Lisaks kütuse-, vanametalli- ja kullaärile, on käibemaksupettused levinud ka ehitusarmatuuri ning muude metallitoodete müümisel.

Statistikaameti andmetel müüakse ning tarbitakse Eestis keskmiselt 40 000 tonni ehitusarmatuuri aastas, mille orienteeruv maksumus ilma käibemaksuta moodustab üle 22 miljoni euro.

Umbes 40% kogu ehitusarmatuuri müügist vahendavad väikesed ettevõtted, kes on tihti alles asutatud, kellel puuduvad käibevahendid, vara ning kes mõne kuu või aasta jooksul ka oma tegevuse lõpetavad, jättes järele maksuvõlad. Märkimisväärne on, et suurema osa selliste ettevõtete juhtide- või omanikering on sama ning uurides selliste inimeste tausta joonistub välja tegevusmuster, mida iseloomustavad arvukad pankrotistunud, likvideeritud ja sundlõpetatud ettevõtted.

Loe ehitusmaterjalidega tehtavatest maksupettustest pikemalt tänasest Äripäevast.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785