8. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus vaheseinte lahendus toetab ehitaja töökiirust

Ehitusprotsesside kiirust ja ökonoomsust silmas pidades on Saint-Gobain välja töötanud uut tüüpi vaheseinte lahenuse. Otstest tappühendusega kinnituvad plokid ühendatakse seina ja poranda külge metallprofiiliga.

“Tahame uudsete vaheseinte turule toomisega muuta levinud arvamust, et kiviseinte ehitamine ja viimistlemine on kulukas ja mahukas töö,“ märgib Saint-Gobain Ehitustooted AS Weber äriüksuse turundusjuht Priit Pallum. Ettevõtte poolt välja töötatud lahenduse puhul on tegu kiviseinaga, mis on lihtsalt ja kiirelt ehitatav. Kuna plokid paigaldatakse liimiga, toimub seina ladumine niiöelda kuivmeetodil. Pallum usub, et uus lahendus muutub arvestatavaks alternatiiviks karkass-seintele,” räägib Pallum.

Pallumi sõnul kasutatakse toodet aktiivselt Pohjamaades.Plokid laotakse kiviliimiga ning kinnitatakse seina ja poranda külge vastava profiiliga. Plokkide sees asuvad kommunikatsioonide tarbeks ka õõnsused ning on sobivad hästi ka niiskete ja märgade ruumide seinte ehitamiseks.

Eestis kuuluvad Saint-Gobain Gruppi Saint-Gobain Ehitustooted AS, Saint-Gobain Glass Estonia SE, Optimera Estonia AS (Ehituse ABC) ja Vennad-Dahl AS. Ettevotete grupp annab Eestis tööd ligikaudu 800 inimesele.

Foto: Saint Gobain
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785