Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 8. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitusettevõtja: Venemaa sõnumitesse tuleb suhtuda rahulikult

Igasse Venemaalt tulevasse sõnumisse ei peaks suhtuma kui valesse ja negatiivsesse, soovitas Venemaal tegutseva ehitusfirma ASi Irest Ehitus juht ja omanik Rein Kiudsoo.

“Iga kord on eestlastel midagi kommenteerida igale Venemaa ütlusele,” märkis Kiudsoo. “Iga kord otsitakse neist sõnumitest mingit viga ja häda. Tuleks rahulikult suhtuda, ei ole vaja kogu aeg igale ütlusele kohe reageerida ja vastata,” andis ta nõu meie poliitikutele.

Irest Ehitus tegutseb Venemaal 2001. aastast. Kiudsoo andmeil moodustasid ?rma mullusest käibest 90 protsenti tööd Venemaal. “Sel aastal võib see tõusta isegi sajale protsendile,” lisas ta.

“Vaadates, kui aktiivselt tegutsevad Soome ?rmad Venemaal, siis kindlasti mahuks idaturule ka palju rohkem Eesti ?rmasid ja Eesti kaupa, ning võidaks kogu Eesti majandus,” ütles Kiudsoo.

Reedel Peterburis Läänemeremaade Nõukogu tippkohtumise raames toimunud peaminister Andrus Ansipi kohtumine Venemaa peaministri Dmitri Medvedeviga laabus sõbralikult – teravaid teemasid üles ei võetud.

Kohtumise järel antud intervjuus ütles Ansip, et mõlemad pooled on huvitatud kahe riigi kauplemist takistavate probleemide kõrvaldamisest, kuid et liiga suuri illusioone ta Vene turu suhtes ei hellita. Eesti põhiturg on Euroopa Liit.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785