Autor: Kristi Malmberg • 2. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Luman tahab ehitada Tallinna uue hotelli

Hoolimata, et Toomas Lumani firma Arealis planeeritud hotell on aastate jooksul saanud mitmeid vastuväiteid nii ümberkaudsetelt elanikelt kui ka lasteaialt, kiitis Harju maavanem Ülle Rajasalu projekti heaks.

Rajasalu kirjutas jaanuari keskel Tallinna abilinnapeale Taavi Aasale, et kaheksakorruseline hotell võib Lembitu tänavale tulla, kui täidetakse sellele esitatud nõudmised, kirjutab Eesti Päevaleht. Näiteks nõudis Rajasalu, et hotelli hoovipoolsed aknad ei tohi olla avatavad, hoovi või hotelli katusele ei tohi kavandada välikohvikut, sest see segaks elanikke, ega kahe- kuni viiekorruselisele hooneosale rõdusid.

„Lisaks on muudetud planeeringulahendust nii, et Lembitu 2 ja Lembitu 4 kinnistute detailplaneeringus kavandatud hoone jääks nelja meetri kaugusele Lembitu 6 kinnistu piirist,” kirjutas Rajasalu.

Korteriühistu Rävala 13 pole aga rahul, et hotell peaks tulema nende hoovi ning tellis juba aasta tagasi arhitektide liidult planeeringu kohta ekspertiisi. Selles leitakse, et parim lahendus oleks hotelli liitmine just Lembitu 6 kinnistuga, mis praegu lõppeb tulemüüriga. Analüüsis seisab veel, et planeeritud hoone on liiga massiivne ning kaasnev hoonestustihedus tekitab ümberkaudsete elanike jaoks raskusi säilitada senine elukvaliteet.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785