Luman tahab ehitada Tallinna uue hotelli

Hoolimata, et Toomas Lumani firma Arealis planeeritud hotell on aastate jooksul saanud mitmeid vastuväiteid nii ümberkaudsetelt elanikelt kui ka lasteaialt, kiitis Harju maavanem Ülle Rajasalu projekti heaks.

Rajasalu kirjutas jaanuari keskel Tallinna abilinnapeale Taavi Aasale, et kaheksakorruseline hotell võib Lembitu tänavale tulla, kui täidetakse sellele esitatud nõudmised, kirjutab Eesti Päevaleht. Näiteks nõudis Rajasalu, et hotelli hoovipoolsed aknad ei tohi olla avatavad, hoovi või hotelli katusele ei tohi kavandada välikohvikut, sest see segaks elanikke, ega kahe- kuni viiekorruselisele hooneosale rõdusid.

„Lisaks on muudetud planeeringulahendust nii, et Lembitu 2 ja Lembitu 4 kinnistute detailplaneeringus kavandatud hoone jääks nelja meetri kaugusele Lembitu 6 kinnistu piirist,” kirjutas Rajasalu.

Korteriühistu Rävala 13 pole aga rahul, et hotell peaks tulema nende hoovi ning tellis juba aasta tagasi arhitektide liidult planeeringu kohta ekspertiisi. Selles leitakse, et parim lahendus oleks hotelli liitmine just Lembitu 6 kinnistuga, mis praegu lõppeb tulemüüriga. Analüüsis seisab veel, et planeeritud hoone on liiga massiivne ning kaasnev hoonestustihedus tekitab ümberkaudsete elanike jaoks raskusi säilitada senine elukvaliteet.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed