Autor: Kadri Põlendik • 1. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti kinnisvara ootab raha idast

Kiratsevale Ida-Virumaa kinnisvaraturule annaks uut hoogu Vene investorid, leiti eelmisel nädalal toimunud Äripäeva kinnisvarakonverentsi paneeldiskussioonil.

Küsimusele, kui palju peaks panustama sellesse, et nii-öelda meelitada idast tulevat raha siinsesse era- ja ärikinnisvarasse, vastas EfTEN Capital ASi tegevjuht Viljar Arakas, et juba praegu on Vene investorid Eestist huvitatud.

“Meie head endised kolleegid Capital Millist tegutsevad sellega edukalt, kuid see on hoopis teine lähenemine investeerimisel, kui seda teeb EfTEN,” märkis Arakas. Ta kirjeldas, kuidas tema ?rma puhul on kasutusel nn portfellistrateegia, kus vaadatakse, kuidas portfell töötab, kui palju on allokatsioonid, ega ühegi üürniku ärajäämine ei hakka kujundama strateegilist ohtu ja nii edasi. “See vaatenurk on erinev nende investorite vaatest, kes ostavad lihtsalt ühe hoone. Neile kas hoone meeldib või ei meeldi,” sõnas Arakas.

Venelased on eilne päev.

EfTENi tegevjuht märkis, et kummalisel kombel on Läti turule sisenemas venelaste asemel hoopis kaugemad huvilised.

“Nii huvitav, kui see ka ei ole, venelased on Riias natuke juba eilne päev, väga palju on seal hoopis Hiina eraisikud. Nüüd võib küsida, kas see on tingitud sellest, et äkki on hiinlased kaardil Helsingi, Vilniuse ja Tallinna asemel Riia üles leidnud või on seal mingid muud põhjused,” rääkis Arakas.

Oodatakse Ida-Viru arengut.

Vene investorite olulisusest rääkis ka Mainor Ülemiste juht Ülo Pärnits, kes leidis, et Narva-Jõesuu hiilguse taastab Vene kapital, sest juba praegu ehitatakse idanaabrite toel seal piirkonnas üsna aktiivselt.“Kui viisarežiim peaks muutuma, siis see võib muuta Narva-Jõesuu Peterburi puhkerajooniks. See on kindlasti parim sellises raadiuses, mujal ei ole nii head kohta,” sõnas Pärnits.

Möödunud kolmapäeval toimus Äripäeva teemaveebide Ehitusuudised ja Best Sales korraldatud kinnisvarakonverents “Müük ja arendus”. Konverentsil analüüsiti, missugused väljavaated on lühemas ja pikemas perspektiivis nii äri- kui ka erakinnisvara arendamisel. Konverentsist kirjutas ka 28. märtsi Äripäev.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785