Autor: Alyona Stadnik • 25. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordeconi ja Linnaehituse endistele juhtidele palgatöö ei sobinud

Nordeconi tütarfirmast Nordecon Ehitusest kasvas pereheitmise tulemusena välja uus firma - Ehitustrust LE OÜ.

"Mõte tuli sellest, et ühtpidi, kui inimesed ühes kohas pikalt töötavad, siis ühel hetkel tekib tunne, et elus on vaja olulisi muutusi. Need, kes viimased aastad Nordeconis olid, on töötanud Linnaehituses algusaastatest peale. Teine põhjus on see, et ühel hetkel tekkis tunne, et suur kontsern ei ole see, kus töötada tahaks," ütles Ehitustrusti üks omanikest, endine Nordecon AS Lõuna-Eesti ehitusdirektor ja Nordecon Ehitus ASi juhatuse liige ja Linnaehituse ASi juht Kaido Somelar.

Ta lisas, et see oli võimalus teha uus ettevõte, millel on selgroog: "Oli olemas pädevus ja olid inimesed teadmiste ja finantsvõimalustega," võttis ta kokku.  

Osa Ehitustrusti meeskonnast lahkus Nordeconist omal soovil ja osa seetõttu, et ettevõte tõhustas kontserni juhtimisstruktuuri. Näiteks Marko Raudsiku, kes juhtis Nordeconis hoonete valdkonda, kutsus Nordecon juhatuse liikme kohalt tagasi. "Arvan see tõuge tuli sellest, et oleme Markoga viimased viisteist aastat koos töötanud, viis viimast aastat olime koos Tartu (Nordeconi Lõuna-Eesti - toim.) osakonnas. Viimasel aastal oli Marko juhatuse liige ja mina ehitusdirektor. See oli üks põhjusi, miks koos edasi minna," lausus Somelar.

Raudsikul oli konkurentsikeeld ning tema liitus ettevõttega ka hiljem. "Temaga hakkasid läbirääkimised pärast konkurentsikeelu lõppu ja ta liitus meiega ka hiljem. Minul konkurentsikeeldu ei olnud ja sain alustada kohe uue ettevõttega," selgitas Somelar.

Loe lähemalt tänase Äripäeva paberlehest.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785