22. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Capital Mill ostis sadama Prisma

Investeerimisfirma Capital Mill ostis Tallinna sadama D-terminali vastas asuva Prisma kaupluse pinna. Surve ärikinnisvarasse investeerimisse on kasvanud ka Soome eraisikutelt ning nõudlus ületab pakkumise.

1Partner Kinnisvara konsultandi Juha Ajakaineni sõnul on kaubandusketi peamine tegevus müük, mitte kinnisvaraarendus, seega eelistavad nad olla ise pigem üürnikud. „Paralleelselt on investorite huvi stabiilse ja suhteliselt riskivaba üürilepinguga kaubanduspinna vastu kõrge,“ ütles Ajakainen ja lisas, et Prisma tehingu  hinda osapooled ei avalikusta.

Ajakaineni sõnul ootab investor üldiselt kaubanduspinnalt keskmiselt kaheksa ning tootmis- ja tööstuspinnalt 10 protsenti üüritootlust.

Ajakaineni kinnitusel on pikaajalise üürilepinguga äripindade ostmine uus trend ning nõudlus ületab pakkumist kordades.

Eestis on ootel rida ettevõtteid ja eraisikuid, kes ärikinnisvara kokku ostavad. „Viimase aastaga tuleb suur surve ka Soomest ja hetkel on ootel mitu eraisikut, kes oleks koheselt nõus paigutama kuni viis miljonit eurot hea üüritootlusega varasse. Soomlased usuvad, et Eesti turg ja vara väärtus tõuseb kiiremini kui nende kodumaal,“ ütles Ajakainen.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785