Autor: Sirje Rank • 14. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rootsi ehitusturg meelitab

Eesti suurim ekspordipartner Rootsi teeb jõupingutusi oma kuumava kinnisvaraturu jahutamiseks, kuid see ei peaks ekspertide sõnul pelutama Eesti ettevõtteid, kes laienemise ja kasvu lootuses Skandinaavia poole vaatavad.

Rootsi riikliku eluasemelaenu?rma SBAB Bank AB peaökonomist Tor Borg julgustas ehitusettevõtjaid. “Mis puudutab ehitussektorit, siis seal on – vastupidi – väga suured eeldused aktiivsuse elavnemiseks,” kommenteeris ta Äripäevale.

Borg viitas suurele elamispindade de?tsiidile Rootsi suurlinnades ning kuuekümnendatel ja seitsmekümnendatel aastatel ehitatud hoonete suurele renoveerimisvajadusele. “Ma arvan, et paljudel välis?rmadel on Rootsi ehitusturul head väljavaated, eriti allhankijatel ja oskustöölistel,” märkis ta.

Sama kinnitas isiklikust kogemusest Rootsi arhitektuuri- ja ehituskooli professor Hans Lind. “Renoveerime praegu oma vannituba ja palkasime hea renomeega Rootsi ?rma. Siiani on suurema osa töid teinud üks poolakast ja üks venelasest tööline,” rääkis Lind. “Arvan, et sellised lahendused on üha enam levimas kogu Rootsi ehitusturul.”

Ettevõtjad ettevaatlikult optimistid. Rootsis tegutsevad Eesti ettevõtjad on turu arengute suhtes ettevaatlikud, aga lootusrikkad. “Ega neil Rootsis ehitusvõimsuste puudust ei ole,” möönis Kodumaja ASi juhatuse esimees Lembit Lump “Uudishimu meie vastu seisneb selles, et ikkagi loodetakse säästa, saada odavamalt. Money talks (raha otsustab – toim).”

Loe pikemalt 14. märtsi Äripäeva paber või digilehest.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785