5. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ida -Virumaal lõikab Venemaa kinnisvaraostjatest kasu

Pindi Kinnisvara analüütik Siim Simsoni sõnul eristub välismaalaste suur osakaal Ida-Virumaa tehingutest selgelt ning ilmestab kui loid oleks turg ilma piiri tagant ostjateta.

Pea pooled Ida-Virumaa linnade tänavustest kinnisvaraostjatest on välismaalased- Kohtla-Järvel on välismaalaste osakaal 47%, Narvas 40%.

"Võrdluseks, Tallinnas on välismaalastest ostjate hulk aasta esimese kahe kuu jooksul vaid 11%, välismaalaste investeerimisobjektideks peetud Kuressaares tehti välismaalaste poolt vaid 2 tehingut 43st ehk ümardatult 5% ning Pärnus 6%. Nii mõneski maakonnakeskuses on välismaalastest ostjate hulk null- nii on näiteks Jõgeval," toob välja Pindi oma aasta alguse analüüsis.

„Laias laastus jagunevad Venemaa ostjad kolmeks- siin suvitajad, investorid ja Schengeni viisaruumi lihtsustatud loel pürgijad,“ ütles Simson. „Iga mainitud grupp otsib erinevat vara- suvitajad eramuid ja krunte, investorid heas seisukorras kortereid, viisanõudlejad aga võimalikult odavaid väikeseid kortereid, kus tihtipeale eladagi ei kõlba,“ lisas ta.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785