5. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ida -Virumaal lõikab Venemaa kinnisvaraostjatest kasu

Pindi Kinnisvara analüütik Siim Simsoni sõnul eristub välismaalaste suur osakaal Ida-Virumaa tehingutest selgelt ning ilmestab kui loid oleks turg ilma piiri tagant ostjateta.

Pea pooled Ida-Virumaa linnade tänavustest kinnisvaraostjatest on välismaalased- Kohtla-Järvel on välismaalaste osakaal 47%, Narvas 40%.

"Võrdluseks, Tallinnas on välismaalastest ostjate hulk aasta esimese kahe kuu jooksul vaid 11%, välismaalaste investeerimisobjektideks peetud Kuressaares tehti välismaalaste poolt vaid 2 tehingut 43st ehk ümardatult 5% ning Pärnus 6%. Nii mõneski maakonnakeskuses on välismaalastest ostjate hulk null- nii on näiteks Jõgeval," toob välja Pindi oma aasta alguse analüüsis.

„Laias laastus jagunevad Venemaa ostjad kolmeks- siin suvitajad, investorid ja Schengeni viisaruumi lihtsustatud loel pürgijad,“ ütles Simson. „Iga mainitud grupp otsib erinevat vara- suvitajad eramuid ja krunte, investorid heas seisukorras kortereid, viisanõudlejad aga võimalikult odavaid väikeseid kortereid, kus tihtipeale eladagi ei kõlba,“ lisas ta.

 

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785