1. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordecon pidas Kohila uue reoveepuhasti ja trasside ehitusel tähtajast kinni

Projekteerimis-ehitustööde hinnaks oli üle 8 miljoni euro. Töödega viivitusi ei tekkinud ning projekt valmis tähtaegselt.

ASi Nordecon juhatuse liige Erkki Suurorg ütles, et lisaks päevas kuni 1400 m3 reovett vastu võtvale puhastile rajati ka 2522 m2 suurune komposteerimisväljak bioprotsessis tekkiva liigmuda käitlemiseks, puhastati olemasolevad biotiigid ning likvideeriti vana amortiseerunud puhasti.

Suuroru sõnul alustati reoveepuhasti ehitust 2012. aasta varakevadel ja pool aastat hiljem juhiti valla reovesi uude puhastisse, millega algas puhasti bioloogilise protsessi käivitamine. Tänaseks on puhasti edukalt käivitatud, katsetatud ja tellijale üle antud.

„Kohila trassitöödel oli ebameeldiv üllatus eeldatust suurem paepinnase osakaal, mis oli lepingu järgi töövõtja ehk meie risk,“ lisas Suurorg. „Vaatamata ajakulule raskete pinnasetingimuste tõttu saime objekti siiski tähtaegselt valmis.“

Kohila vee- ja kanalisatsioonitorustike rekonstrueerimise ja ehituse käigus paigaldati 50 kilomeetrit vee- ja kanalisatsioonitorustikku, sealhulgas 61 tuletõrjehüdranti, 19 uut reoveepumplat ja 3 kilomeetrit sadeveetorustikku. „Sellega on tagatud nii kvaliteetse joogivee jõudmine Kohila elanikeni kui ka reovee juhtimine uude puhastisse,“ ütles Suurorg.

Kohila Maja OÜ juhataja Rein Langeprooni sõnul kujunes koostöö Nordeconiga konstruktiivseks. 

Lisaks lõpetatud töödele rekonstrueerib Nordecon Kohila vallas veel Salutaguse ja Sutlema asumi puurkaevud-pumplad. Tööd lõpetatakse juunis.

Nordecon AS on 1989. aastal asutatud Eesti ehitusettevõte. 2006. aasta maist on Nordecon noteeritud NASDAQ OMX Tallinna börsil.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785