15. veebruar 2013
Jaga lugu:

Trink: lõunanaabrite juures riigihangetel keeruline

Merko Ehituse juhatuse esimees Andres Trink toob välja, et Lätis ja Leedus on endiselt Eesti ettevõttele keeruline saavutada edu riigihangetel.

Mis üllatas positiivselt, mis negatiivselt? Ettevõtte tulemuste poolest lõppes aasta minu jaoks ootuspäraselt – suutsime oluliselt parandada kasumlikkust võrreldes eelmise aastaga ning seejuures ka müügikäivet kasvatada. Positiivset mõju aastatulemusele avaldas meie Läti tütar-

?rma osakaal kontserni kasumis 4. kvartalis.

Aasta jooksul viisime läbi mitmeid muudatusi kontserni olulisemate tütarettevõtete juhtimises, käivitasime uue valdusettevõtte struktuuri.  Samuti müüsime oma osaluse betoontoodete ettevõttes TMB, lõpetasime keskkonna ehitusalase tegevuse Leedus ja otsustasime likvideerida Ukraina tütar?rma. 

Lätis ja Leedus on riigihangetel edu saavutamine meie tütarettevõtete jaoks jätkuvalt keerulisem võrreldes Eestiga. Mõõdukalt positiivsed arengud Balti kinnisvaraturul andsid kinnitust, et meie  uute korteriarenduste käivitamise otsused nii Tallinnas, Riias kui ka Vilniuses eelmisel aastal olid õiged. Positiivne on ka see, et ettevõtte rahaline seis ja investeerimisvõimekus on praegu oluliselt tugevam kui aasta tagasi.

Mida ootate 2013. aastalt ehituses ja kinnisvaraarenduses? Ehituse peatöövõtu turgu mõjutab jätkuvalt riigihangete suur osakaal, seda nii Eestis, Lätis kui ka Leedus. Uute riigihangete mahu suhtes aga valitseb teatav ebaselgus, osaliselt tulenevalt praeguse Euroopa Liidu rahastamisperioodi lõppemisest.  

Positiivne on, et eratellijad on muutunud aktiivsemaks, käivitatud on uusi äri-, logistika- ja tööstuskinnisvara projekte, mis viimasel paaril aastal turult praktiliselt puudusid.

Loe pikemalt Äripäeva 15. veebruari paberlehest.

Autor: Ehitusuudised.ee toimetus

Jaga lugu:
Seotud lood
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee