11. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vene investorile Eesti kinnisvara hea alternatiiv Hispaaniale

Atraktiivse Hispaania kinnisvara turu kõrval köidab Vene investoreid Eestio kinnisvaraturg. Kinnisvarabüroo PROFIL Estate hinnangul on see peale geograafilise läheduse seotud ka venelaste sooja nostalgilise suhtumisega.

„Koostöö vene kinnisvaramaakleritega ja osalemine messidel Moskvas ja Peterburis on näidanud, et isegi Lõuna-Euroopa taustal tundub kinnisvara Eestis ostjatele Venemaalt vägagi ligitõmbav,“ räägib PROFIL Estate’i tegevdirektor Valeri Zvjagintsev.

Tema sõnul mõjutab seda muidugi esmajoones geograafiline lähedus, kuigi vähemtähtsat rolli ei mängi ka eriliselt emotsionaalsed põhjused: „Nii teavad ja külastavad paljud venelased – eelkõige Moskva ja Peterburi elanikud Eestit juba aastakümneid ja hellitavad südames soovi osta siia suvemaja või korter, inspireerituna ehedast soojast suhtumisest ja nostalgiast.“

„Lisaks on paljud vene ostjad äriinimesed, kelle jaoks on väga oluline juhtida oma kaugel asuvat äri. Selles kontekstis on Eesti oma arenenud infrastruktuuri ja ettevõtlusvõimalustega Hispaaniale tõsiseks alternatiiviks,“ teeb Valeri Zvjagintsev kokkuvõtte.

Zvjagitsev ütles ehitusuudistele, et Vene investorite huvi Eesti vastu on kasvamas. "Paar aastat tagasi oli märgata aktiivset huvi ning tänaseks saab öelda, et see on tõusuteel," ütles Zvjagitsev. Vene investoreid huvitab nii elamu kui ka ärikinnisvara ning piirkonnast peetakse sarnaselt teisele investoritele Harjumaa piirkonda.

Kuidas näevad praegused investorid ja arendajad Eesti kinnisvara turgu, saad teada 27. märtsil toimuval konverentsil Kinnisvaraturg: müük ja arendus, kus astuvad üles aktiivselt tegutsevad arendajad, müüjad ning arvamusliidrid, sealhulgas Tõnu Toompark, prof Mart Kalm, investor Roberto De Silvestri, Ülo Pärnits, Viljar Arakas jpt. Lisainfo SIIT 

PROFIL Estate on Eesti kapitaliga asutatud kinnisvarabüroo, mis osutab teenuseid elamis- ja äripindade turul ning pakub lahendusi strateegiliste investorite otsimisel. PROFIL Estate on Eesti esindaja suurel Moskva kinnisvaramessil „Property WorldWide“.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785