30. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus toode kinnisvaraturul - korterivahetus

LVM kinnisvara esitleb sel nädalal uut teenust kinnisvaraturul – korterivahetus. Teenus on Eestis esmakordne. Ettevõtte maakleri Ingmar Saksingu sõnul elavdab teenus esmajoones uute projektide arengut ning pakub kiiret võimalust kodu vahetada.

„LVM Korterivahetus erineb tavapärasest korterivahetusest, sest uuest korterist huvitatud kliendi vana korteri ostab LVM Kinnisvara. Vahetusteenust saavad kasutada nii väljaostetud korteri, kui ka pangalaenuga korteri ostnud kliendid. Pangalaenuga korteri ostnud kliendid peaksid teadma enne uue korteri väljavalimist oma laenujääki,“ seisab kirjas LVMi kodulehel.

Kust saite idee teenuse väljatöötamiseks?Teenuse väljatöötamisel sarnase teenuse näidet kinnisvara turul ei olnud. Idee saime tegelikult sõidukite turult, kus kasutatakse väga aktiivselt vahetusvõimalusi, et soetada endale uuem või sobivam sõiduk.

Mis on vahetatavate korterite tingimused?Igal objektil on oma mõistlik hind. Vahetuse puhul saame lähtuda sellest, et me ei saa maksta korteri eest rohkem kui on selle turuhind. Kui laenujääk on kõrgem kui korteri turuhind, siis seda vahet me ei kompenseeri. Lahendust saame aga pakkuda just vahetus protsessi osas, mida saame kiirendada. Selget aastanumbrit korterite puhul, millest soovitakse välja kolida ja uuem soetada, ei ole.

Millest finantseerite korterite ostu, mida ostab LVM kinnisvara?Omavahenditest.

Kui perspektiivikaks teenust peate?Seda peavad ütlema kliendid. Täna on fookuses uued korterid aga siin on perspektiiv liikuda ka eramuturule. Tulevikus saame liita ka vanemad korterid. Klientidena näen just neid, kes elavad näiteks kahetoalises korteris ning lapse sünni puhul vajavad uut suuremat pinda. Olen kindel, et igale korterile leidub ostja. Idee on pakkuda lahendusi keerulisematele olukordadele, millega kliendid ise ei vaevu tegelema. Näen siin võimalust uute projektide müügi elavdamisele. Kinnisvara on valdkond kus katsetatakse liiga vähe, ent turg nõuab uusi teenuseid.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785