30. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Sadam alustab Muuga sadama riskianalüüsiga

AS Tallinna Sadam tunnistas Muuga sadama summaarse riskianalüüsi teostaja hankemenetlusel parimaks OÜ E-Konsult pakkumise, riskianalüüs valmib järgmise aasta alguses.

“Arvestades Tallinna Sadama tähtsust Eesti transpordi- ja logistikasektoris ning Muuga sadama arenguplaane, peame arengutegevuses hindama kõiki võimalikke õnnetus- ja keskkonnariske,” lausus AS-i Tallinna Sadam sadamaohutusosakonna juhataja Siiri Lõhmus.

 Riskianalüüsi teostaja leidmiseks kuulutas Tallinna Sadam mullu oktoobris välja avatud hankemenetluse. Hanke lähteülesande koostas Tallinna Sadam ja selle kooskõlastasid Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium, Päästeamet ning Tehnilise Järelevalve Amet. Tähtajaks laekus kokku neli pakkumist ja hindamiskomisjon tunnistas eelmisel nädalal parimaks OÜ E-Konsult pakkumise hinnaga 22 400 eurot, mis oli kalleimast pakkumusest üle 105 tuhande euro soodsam. Siiri Lõhmuse sõnul loodab Tallinna Sadam lepingu OÜ-ga E-Konsult sõlmida lähinädalatel. Lepingu tähtaeg on 12 kuud, seega peaks summaarne riskianalüüs valmima järgmise aasta alguses. Riskianalüüsi koostamine on osa Läänemere põhi- ja allsadamate projektist “The Baltic Sea Hub and Spokes Project” ning seda kaasfinantseeritakse Euroopa Liidu TEN-T programmist. “Analüüs peab ühelt poolt hindama sadamas tegutsevate käitiste vastas- ja koosmõjusid ning teisalt ka sadamategevuse mõju ümberkaudsetele aladele, sealhulgas sadama läheduses asuvatele elamupiirkondadele” kirjeldas sadamaohutusosakonna juht ootusi riskianalüüsile.

Ülesande viia läbi Muuga sadama summaarne riskianalüüs tegi AS-i Tallinna Sadama üldkoosolek majandus- ja kommunikatsiooniministri isikus eelmisel aastal.

 Eeldatavasti annab riskianalüüs ka selgema ülevaate võimalikest probleemidest transpordi- ja logistikasektori arendamisel üldisemalt. Samuti loodetakse analüüsist sisendit tegevuse planeerimisel nii Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumile kui ka kohalikele omavalitsustele.

Autor: Ehitusuudised.ee toimetus

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785