30. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Iga neljanda kinnisvaratehingu taga Tallinnas on välismaalane

Välismaalased tegid 2012. aastal Tallinnas 2300 kinnisvaratehingut, mis on 15 protsenti enam kui aasta tagasi, analüüsib kinnisvarafirma 1Partner Maa-ameti statistikat.

1Partner Kinnisvara Soome klientide maakleri Christian Ayreri sõnul on peamised välismaalastest tehingute tegijad venelased ja soomlased ning aastaga kasvas nii ostjate kui müüjate arv kõikjal peale Pirita.

“Ise soomlasena kuulen oma kaasmaalastelt, et nad näevad Tallinna korteris hea tootlusega rahapaigutust. Otsitakse kesklinna pindasid, mille väärtus tõuseb ajaga ning mida oleks võimalik ka vahepeal välja üürida,” ütles Ayrer.

2012. aastal suurenes välismaalaste poolt teostatud kinnisvaratehingute arv pea kõigis linnaosades, millest enim – 43 protsenti kasvas Nõmme ja 33 protsenti Põhja-Tallinna korteritehingute arv.

Absoluutarvudes tegid välismaalased kõige enam tehinguid endiselt Lasnamäel, kus lepingute arv kasvas 2011. aastaga võrreldes 11 protsenti 724-ni, mis moodustas kõigist pea kolmandiku.

2012. aastal kasvas välismaalaste poolt Kristiine linnaosas tehtud tehingute arv 26, Mustamäel 17, Haaberstis 8 ja kesklinnas 7 protsenti. Välismaalaste poolt Pirital sooritatud ostu-müügitehingute arv kahanes mullu 22 protsenti.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785