Autor: Indrek Kald • 29. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Istanbuli ehitatakse maailma suurim lennujaam

Türgi riik hakkab ehitama Istanbuli uut lennujaama, mis valmides võib olla maailma suurim.

Türgi transpordiministri Binali Yildirimi sõnul suudab kuue maandumisrajaga uus lennujaam teenindada aastas 150 miljonit reisijat - selle tulemusega oldaks maailma suurim.

Praegu kannab suurima lennujaama tiitlit Atlanta USAs, kus tehti 2011. aastal 924 000 lendu ning teenindati 92,4 miljonit inimest. Istanbuli Atatürki lennujaam oli toonases edetabelis 33,4 miljoni reisijaga alles 30. kohal. Kuid see on kõige kiiremini kasvavate lennujaamade esikolmikus, nende reisijate hulk suurenes tunamullu 16,3 protsenti.

Loe edasi Äipäeva uudisteportaalist.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785