2012. aasta kalleim maja müüdi 2,2 miljoniga

1Partner Kinnisvara analüüsi kohaselt müüdi 2012. aastal kalleim maja 2,2 miljoni, krunt ühe miljoni ja korter 494 tuhande euro eest.

1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri sõnul toimusid kõik aasta suuremad tehingud Tallinnas ja Harjumaal. “Ülikallid lepingud on Eesti oludes küllalt harvad, pigem alla kümne kuus, kuid aastatagusega võrreldes tehakse selliseid tehinguid oluliselt enam,” ütles Vahter.

Martin Vahteri kinnitusel enam kallist kinnisvara alla ehitusmaksumuse käest ei anta ja nimetatud projektide pealt võttis esialgne arendaja ka väikese kasumi. “Vaikselt ehitatavad küllalt tuntud Eesti enda äriinimesed supervillasid juurde ja eks nüüd kindlasti tuntakse huvi kes ja kus täpselt need tehingud tegi, kuid isikute privaatsusest ja andmekaitsest lähtuvalt ei saa konkreetsemaks minna,” lisas Vahter.

2012. aasta kalleim korter müüdi Tallinna kesklinnas ning maja Nõmmel. 2012. aasta odavaim korter müüdi 300, maja 100 ning krunt 500 euro eest.

Kokku tehti 2012. aastal Tallinnas kinnisvaraga 10066 tehingut, mis on 14,3 protsenti enam kui 2011. aastal. Korteritehingute arv kasvas 23 ning kruntidel 7,9 protsenti. Majade müük vähenes 18 protsenti.

1Partner Kinnisvara on Eesti üks juhtivatest kinnisvarafirmadest. Ettevõtte põhiteenused on kinnisvara vahendus, -hindamine, ehitamine ning investeeringute juhtimine. 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed