Maa-ameti kaardirakendus jagab teavet planeeringute kohta

Maa-amet tegi kõigile huvilistele kättesaadavaks kaardirakenduse, mis annab ülevaate Eestis menetluses olevatest ja kehtestatud planeeringutest.

Praegu on kaardirakendusse koondatud 250 üld-, maakonna- ja teemaplaneeringu kaardimaterjali kokku 500 joonisega.

„Kuna valdav osa planeeringujoonistest pärineb omavalitsustelt, siis on nende kvaliteet kaardirakenduses erinev,“ ütles Maa-ameti geoinfosüsteemide büroo juhataja kt Eduard Pukkonen. „Ka ei ole kõiki planeeringuid Maa-ametile veel edastatud, kuid kaardi täiendamine jätkub. Kui maa- või omavalitsused soovivad lisada puuduvaid või parema kvaliteediga planeeringujooniseid ja täpsustada planeeringute menetluse seisu, siis on see info oodatud,“ märkis Pukkonen.

Eraldi saab infot otsida ka näiteks tuuleparkide teemaplaneeringute või kavandatavate teede kohta.

Planeeringute kaardirakendus võimaldab maaomanikel, arendajatel, planeerijatel, omavalitsuste töötajatel jt saada ülevaate nii kohalikest kui ka üle-eestilistest planeeringutest. Maa-amet osaleb planeeringumenetlustes riigi ehk suurima maaomaniku huvide esindajana, menetledes ca 400 planeeringut aastas.

Kaardirakendus on kättesaadav Maa-ameti geoportaalis.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed