Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 14. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arco Vara allahindlus annab aktsiahinnale kabjahoobi

Tallinna börsi murelapse Arco Vara otsus hinnata vara väärtus alla kokku umbes 17,7 miljoni euro ulatuses tähendab seda, et irma niigi habras aktsia hakkab tõenäoliselt kolinal kukkuma.

Investoreid tänane päev kindlasti ei rõõmusta.Tõenäoliselt on Arco Vara uus bilanss asjade tegelikule seisule lähemal kui kunagi varem, sest sellest on õhk välja lastud. Arco uue juhi Tarmo Silla julgus ?rma kehvale seisule silma vaadata väärib Äripäeva meelest tunnustamist. Kuid investoritele on see kahtlemata erakordselt ebameeldiv ning ?rmal on neile keeruline põhjendada, miks tuli nii massiivne allahindlus nagu välk selgest taevast. Asjad ei läinud ju halvaks üleöö.

Et selliseid ootamatusi vältida, võiks börsi?rmade vara hindamisel kehtida ühtne standard. Investorid eeldavad, et ettevõtte välja toodud ja audiitori üle vaadatud aruanded on adekvaatsed, nii et neile võib investeerimisotsuseid tehes tugineda. See on igati põhjendatud ootus, mida standard aitaks täita.

Liigne optimism. Arco vastne juht Tarmo Sild usub, et ?rma suudab vee peal püsida ilma investoritelt lisaraha küsimata ja läbirääkimised pankadega laenude re?nantseerimise asjus ei muutu märgatavalt keerulisemaks.

Loe pikemalt 14. jaanuari Äripäeva paberlehest.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785