Autor: Piret Reiljan • 10. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maanteeameti ülestunnistus: Väo ristmiku peremees oli Olerex

Maanteeameti juhid tunnistasid, et Väo liiklussõlme planeerimisel tehti vigu ja projekti sisuline peremees oli kütusefirma Olerex.

“Oleme oma kooliraha ära maksnud ja õppinud nendest asjadest,” teatas maanteeameti peadirektor Aivo Adamson. Küsimusele, miks maanteeamet alles nüüd, juba pea aasta aega pärast Äripäeva veergudel sama probleemi tõstatamist, oma vigu tunnistab, nentis Adamson, et maanteeamet oleks tõesti võinud varem reageerida. Maanteeameti peadirektori asetäitja Kaupo Sirk ütles, et Väo õppetundide tulemusel võivad muutmisele minna teede ja tänavate projekteerimisnormid.

2011. aastal koostatud Väo liiklussõlme detailplaneering peatatakse ning alustatakse puhtalt lehelt. Maanteeametil seisavad esmajoones ees läbirääkimised Olerexiga, kelle kinnistu on keset ristmikuala. Eilsel pressikonverentsil viibis ajakirjanike seas üllataval kombel ka Olerexi üks omanikest Antti Moppel, kes maanteeameti juhtidele esitatud teravate küsimuste ajal Olerexi tankla kohta oma sülearvuti ekraani silmitses ning ühtki emotsiooni välja ei näidanud.

Adamsonilt küsis Moppel pärast pressikonverentsi, kas läbirääkimised algavad puhtalt lehelt, ning Adamson nõustus sellega. “Oleme kokku leppinud,” ütles Moppel.

Loe Äripäeva ja Maanteeameti juhtide intervjuud 10. jaanuari Äripäeva paberlehest või vaata videot intervjuust Äripäeva uudisteportaalis.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785