Autor: Kadri Jakobson • 9. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Võlavaidlus peatas Ameerikanurga arenduse

Ehkki plaanide järgi oleks Ameerikanurga arenduse esimene osa pidanud avatud olema, otsib arendaja endiselt investorit. Vaidluse tõttu peatas objektil ehitustööd TREV-2 Ehitus.

Tartu maantee äärde Rae valda rajatava Tallinna Kaubanduspargi ehk endise nimega Ameerikanurga Äripargi ehitus seisab – peale suurte mullahunnikute ning maasse löödud betoonvaiade pole kerkinud seal suurt midagi.

“Tegeleme kapitali kaasamisega,” lausus kaubanduspargi arendaja Süda Maja juht Veiko Murruste. Ta ütles, et viimased pool aastat on peetud läbirääkimisi võimalike investoritega, kuid nende leidmine ei ole lihtne. “Turg on pikemat aega üle ujutatud arenduskeskustest, millele otsitakse investoreid. Nad on võtmepositsioonil ja nemad otsustavad, mis neile meeldib ja mis mitte. Arendusprojektide puhul on pakkumine selgelt suurem kui nõudlus,” ütles ta.

Ehitamata ei jää.

“Mõnel juhul on vastuargumendid põhjendatud, mõnel juhul ka põhjendamata, kuid see on väikese turu valu ja võlu. Oleme üks

mitmest kaubanduskeskuse arendajatest, kes tegeleb kapitali kaasamisega. Samas näeme selget rohelist tuld ja investorit huvi. Õnneks on meie formaat  uus, sest tegu pole tavapärase kaubanduskeskuse, vaid kaubanduspargi ja selle juurde kuuluva outlet-keskusega, mis on meie turul unikaalne,” rääkis Murruste. Kartust, et keskus nii pika venimise peale üldse tulemata jääb, Murruste ei jaga. “Siis peaks omanikud oma raha peale ikka väga kurjad olema,” naeris ta.

Ehituse pani seisma võlg.

Äripäevale vihjasid ettevõtjad mullu sügisel, et arendaja on jäänud tehtud tööde eest võlgu, kuid toona polnud keegi valmis seda avalikult tunnistama – loodeti, et võlg tasutakse. Praeguseks on TREV-2 Ehitus äripargi ehitustööd ajutiselt peatanud, sest Süda Maja tütar?rma S&H Investments Group on võlgu mõnisada tuhat eurot.

“Seal on tõesti üks summakene üleval, aga kuna  ma  köögipoolega  täpselt  kursis  pole,  siis  minu teada on TREV2-Ehitus samas suurusjärgus ka tütar?rma omanikule KH Energia-Konsult võlgu ning see asi vajab klaarimist,” möönis Murruste. TREV-2 Grupi juhatuse esimees Erki Mölder selgitas, et vastunõue tuleneb töödest, mida TREV-2 Gruppi kuuluvale ASile Teede REV-2 tegi äripargi arendaja S&H Investment Group üks aktsionäre KH Energia-Konsult.

Loe pikemalt 9. jaanuari Äripäeva paberlehest.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785