4. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Luige ristmik avatakse tähtajast pool aastat varem

Tallinna ringteel asuval Luige eritasandilisel ristmikul avatakse täna liiklusele kogu objekt. Kuigi objekti lepingujärgne valmimistähtaeg on juuni lõpp 2013 on enamus töid objektil lõpetatud.

„Vaatamata lõppenud teedeehitushooaja keerukatele ilmaoludele õnnestus ehitajal töödega jõuda niikaugele, et tänase seisuga on võimalik avada liiklus kogu uues sõlmes vastavalt lõplikule projektlahendusele,“ lausus Nordecon ASi teedeehitusdirektor Jaanus Taro.

Leping Luige eritasandilise ristmiku ehitamiseks sõlmiti 7. septembril 2011 Maanteeameti ja ühispakkujate Nordecon AS ning Järva Teed AS vahel. Objekti tähtaeg oli juuni lõpp 2013, kuid enamus töid objektil on tänaseks lõpetatud. Jäänud on vaid haljastustööd ja üksikud liikluskorralduslikud tööd. Objekti maksumiseks kujunes käibemaksuta 9 miljonit eurot.

Taro sõnul oli eduka projekti lõpuleviimiseks koostöö. "Liiklussõlme varajane avamine õnnestus eelkõige meeskonna hea töö ja planeerimise tulemusena ning erinevate osapoolte, tellija, järelevalve konstruktiivsest koostööst tulenevalt," ütles Taro.

Objekti projekteeris K-Projekt AS ning järelvalvet teostab Ramboll Eesti AS.

Ehituse käigus asendati endine Tallinna ringtee ning Tallinn-Rapla-Türi maantee ristumine viaduktiga üle Tallinna ringtee. Rajatud eritasandiline ristmik muudab liiklusvood oluliselt sujuvamaks ja ohutumaks. Ligikaudu 3-kilomeetrine Tallinna ringtee lõik ehitati I klassi maantee nõuetele vastavaks neljarajaliseks (2+2) eraldusribaga maanteeks. Tallinn-Rapla-Türi maanteele rajati kaks ringristmikku, mis hõlbustavad liiklemist kahe maantee vahel. Piirkonnas ehitati välja ka kogujateede ning jalg- ja jalgrattateede võrgustik vastavalt elamupiirkondadele ja bussipeatuste asukohtadele, sealhulgas rajati viadukt jalakäijatele ja jalgratturitele üle Tallinna ringtee.

Nordecon AS on 1989. aastal asutatud Eesti juhtivaid ehitusettevõtteid. Alates 2006. aasta maist on Nordecon noteeritud NASDAQ OMX Tallinna börsil.Kontserni konsolideeritud auditeeritud müügitulu oli 2011. majandusaastal ligi 150 miljonit eurot. Kontsern annab tööd ligikaudu 750 inimesele.

Luige ritmik Tallinna ringteel
Foto: Powerhouse
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785