20. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tõnu Laigu: energiatõhususest pole pääsu

6-7. detsembrini 2012 peeti Itaalias Bressanone’is juba seitmsendat korda rahvusvahelist energiatõhususe konverentsi Energy Forum, mille läbivaks teemaks tänavu oli päikeseenergia hoonete piirded.

Konverentsist võttis osa ka Eesti Arhitektide Liidu aseesimees ning energiatõhususe töögrupi esimees Tõnu Laigu.

“Seekordne energia foorum keskendus hoonete energiatõhususe kahele peamisele aspektile, milleks on hoone piirded ja hoonete või linnaosade paiknemine päikese suhtes. Lisaks arhitektidele olid kohal mitmed uurijad majade energiateemadega tegelevatest uurimisinstituutidest, esindajad päikesetehnoloogiat tootvatest firmadest. Rahvusvahelisest energia foorumist võttis osa 253 huvilist 31 erinevast riigist üle maailma. Esindatud olid pea kõik riigid Euroopast ning osaliselt ka mujalt, näiteks USA ja Kanada. Energiatõhususest pole arhitektidel pääsu, kuid tõdeda võis ka vastupidist, et ilma arhitektideta pole energiatõhususe tehnoloogiat võimalik rakendada ega ka arendada." võttis Laigu konverentsi kokku.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785