17. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitusklubi: kuidas vähendada raiskamist ehituses?

22. jaanuaril kutsuvad Ehitusuudised.ee ja EA Reng 2013. aasta esimesse ehitusklubisse, kus räägime lähemalt kuidas tõsta ehitusprojektide professionaalsust ning vähenda raha raiskavaid tegevusi ehituses.

Ehitamise all mõeldakse sageli vaid ehitamist õige klassikalisemas tähenduses. Ent ehitusprotsess ei alga platsilt, vaid põhjaliku ettevalmistusega, sest ehitamise ajal on ehitusplats samaaegselt logistikakeskus, ladu, töötajate ja tööde juhtimiskeskus jne. Seda kõike toetab professionaalsed infomudelid ja ajaliselt täpne kommunikatsioon. Ehitise infomudeli loomine on tellija, projekteerija ja ehitaja murranguline koostöö-vahend-platvorm-süsteem, mitte pelgalt uus tarkvara või tehnoloogia, mis aitab välistada tegevusi, mis väärtust ei loo.

Ehitusuudised.ee-l on hea meel kutsuda kõiki 22. jaanuaril toimuvasse ehitusklubisse kõiki ehitusfirmade juhte, projektijuhte, arhitekte, tellijaid, projekteerijaid ja insenenre, kes väärtustavad ehituses professionaalsust ja selle arendamist.

Ehitusklubis tuleb juttu täpsemalt just ettevalmistavast faasist, mis mängib olulist rolli kogu ehitusprotsessi juhtimisel. Juttu tuleb BIMist, 3D ja ka 4D projekteerimisest. 4D on just meetod, mis lisaks tavapärasele 3D mudelile on integreeritud kogu ehitusprotsessi juhtimisega ning on abiks kogu ehituse logistika juhtimisel. Ehitusklubis kuulete näiteid Ragn Sellsi tootmishoone ning Narva Elektrijaama projektidest.

Aeg: 22. jaanuar, kell 14.00 – 16.30 EA Reng, Mustamäe tee 46, Tallinn

Koht:

Mis toimub?

Ehitusklubi: Kuidas vähendada raiskamist ehituses?

Klubi hind registreerimisel kuni 21. jaanuarini 69.- eurot (+km) või kuni kohtade täitumiseni. (Osalejate arv on piiratud)

Ehitusklubisse on võimalik registreerida e-posti aadressil [email protected] või telefonil 667 0234.

Kes esinevad?Ehitusklubis saavad sõna Maru Ehituse projekteerimise projektijuht Margo Dengo, kes toob kogemuslikke näiteid Ragn Sellsi ja Narva Elektrijaama objektidest ning Building Smart’i esindaja Eestis Aivars Alt, kes on ka Tallinna tehnikakõrgkooli dotsent. Lisaks räägivad oma kogemustest EA Rengi eksperdid ning toovad välja 6 läbimõelduse taset ehitiste kavandamisel.

Päevakava:

Kell 13.45 - 14.00 Kogunemine EA Rengi büroos

Kell 14.00 - 14.10 Ehitusklubi avasõnad                                 Sulev Senkel Ehitusuudised.ee projektijuhtKell 14.10 - 14.45 Kuhu BIM on liikumas ning millist väärtust see loob?                                 Aivars Alt - Building Smart’i esindaja Eestis,                                 Tallinna Tehnikakõrgkooli dotsentKell 14.45 - 15.15 Millist väärtust on loonud 5 aastat BIMi kogemust ?                                 6 läbimõelduse taset ehitiste kavandamisel                                 EA RengKell 15.15 - 15.30 PausKell 15.30 - 16.00 4D praktika Eestis Ragn Sellsi ja Narva Elektrijaamade                                 objektide näitel                                 Margo Dengo – Maru Ehitus projekteerimise projektijuhtKell 16.00 - 16.15 Ehitusklubi kokkuvõte

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785