Autor: Laura Mallene • 6. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arne Ots: hankija ja tellija võiksid riske jagada

Tänasel Äripäeva ja Eesti Ehitusettevõtjate Liidu (EEEL) koostöökonverentsil sõnas advokaadibüroo Raidla Lijns vandeadvokaat Arne Ots, et riskid võiksid olla tellija ja hankija vahel jagatud.

Riske võiks Otsa hinnangul jagada. Tema sõnul kasvatab pakkujale jäetud abstraktne risk (ebamõistlikult) pakkumuse hinda.

Riske tuleks mõistlikult jagada, osa riskidest võiks kanda ka hankija, näiteks teatud materjalide hind teedeehitusel, lähteülesande vead, ehitusprojekti või ehitusobjekti algse olukorra ettenägematud eripärad.

Samamoodi võiks hankelepingu tingimused põhjalikult läbi mõelda. „Ja muidugi tohutu kontrolli piiramine, hoidumine hankija ähvardustest, mis karistusseadustikus valitseb,” märkis Ots. Ähvardused mõjutavad tema sõnul tugevalt otsustusvõimet.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785