27. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kes on vääriline tiitlile Noor Arhitekt 2012?

Eesti arhitekte ühendav ja arhitektuurivaldkonna arendamisega tegelev Eesti Arhitektide Liit kuulutab avatuks tävanuse konkursi tiitlile Noor Arhitekt 2012.

„Arhitektuuri ehk ruumi kujundamise mõju laieneb meile kõigile igapäevaselt, mistõttu on oluline avardada noorarhitektide maailmapilti läbi isikliku kogemuse“, räägib auhinna idee kohta Eesti Arhitektide Liidu esimees Peeter Pere ning kutsub kõiki huvilisi üles esitama oma kandidaate Noore Arhitekti 2012 preemiale.

Vabariigi Presidendi poolt välja kuulutatava Noore Arhitekti preemia eesmärk on virgutada noorte arhitektide innovaatilist ja loovat mõtlemist. Konkursi peaauhinnaks on  koostööpartnerite Heldur Meeritsa ja reisibüroo Go Travel toel väljaantav 4500 euro suurune reisitšekk vabalt valitud sihtkohta.

Eelmine aasta märkis auhinda üle andes Vabariigi President, et välja antav preemie onn tunnustus uutele eluruumi kujundajatele.

Noore Arhitekti konkurss toimub tänavu viiendat korda ning tunnustab ja tõstab esile noorte eesti arhitektide loomingut.

Tingimused

Tiitlile kandideerija  peab olema kuni 40-aastaste Eestis elavate ja töötavate Arhitektide Liitu või noortesektsiooni kuuluvate arhitektide või kollektiivide seast, kes on silmapaistvalt tegutsenud arhitektuurivaldkonnas, saavutanud innovaatilisi tulemusi või kelle looming on oluliselt kaasa aidanud Eesti ja Eesti arhitektuuri tutvustamisele maailmas.

Mille seast valitakse?

Tänavu kuuluvad hindamisele lisaks realiseeritud ehitustele ka näitusetegevus, arhitektuurialased kirjutised, uuenduslikud projektid, õppe- ja teadustöö läbiviimine ning silmapaistev valdkonna kajastamine meedias.

Žürii:) asutaja ja peatoimetaja David Basulto;

Arhitektuuriportaali ArchDaily (www.archdaily.com

arhitekt Ülo Peil,arhitekt ja NAP 2011 laureaat Villem TomisteEttevõtjad Heldur Meerits ja Aavo Kokk.

Noore Arhitekti 2012 kuulutab välja Vabariigi President pidulikul galal 14. veebruaril 2013.

Täpne kandidaatide esitamise statuut ja eelmiste võitjate tööd asuvad EAL kodulehel. Miinimum 1000 tähemärgise põhjendusega avaldused saata 20. detsembriks 2012 aadressile [email protected] või tuua EALi büroosse, Lai 31, Tallinn 10133.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785