30. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaata, kus on ehituses kõige suurem tööjõuvajadus

Hiljuti läbiviidud uuringu tulemusel selgus, et ehitussektoris on suur hulk erialase hariduseta töölisi. Sektor tunneb puudust eelkõige kvalifitseeritud lisatööjõust.

Läbiviidud uuringu tulemusena selgub, et kõige suurem tööjõuvajadus on ventilatsioonipaigaldajate, müürseppade ja betoonikonstruktsioonide ehitajate osas.

Insenertehniliste töötajate valdkonnas on kõige rohkem tarvis tehnosüsteemide insenere.

Võrreldes 2007. aastaga on küsitluse andmeil praegu puudus ehitustöötajatest isegi suurem kui 2007. aastal. Suurem tööjõupuudus on seletatav sellega, et töötajate arv on võrreldes 2007. aastaga juba oluliselt väiksem - ehituses hõivatute üldarv 28%, ehitusettevõtetes ametlikel andmetel isegi 44% väiksem.

Kvalifitseeeritud tööjõuvajadus hetkel

Ehitustöölised                                 Lisavajadusega ettevõtete osakaal %

Ventilatsioonilukksepad                                        40

Müürsepad                                                               30ehitusplekksepad                                                   29ehituspuusepad                                                      27Betoonkonstruktsioonide ehitajad                       27Elektrikud                                                                  27ehitusviimistlejad                                                    25Keskkonnatehnika lukksepad                              25Keevitajad                                                                 25Liikurmasinajuhid                                                   13Muud ehitustöölised                                                 9

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785