30. oktoober 2012

Vaata, kus on ehituses kõige suurem tööjõuvajadus

Hiljuti läbiviidud uuringu tulemusel selgus, et ehitussektoris on suur hulk erialase hariduseta töölisi. Sektor tunneb puudust eelkõige kvalifitseeritud lisatööjõust.

Läbiviidud uuringu tulemusena selgub, et kõige suurem tööjõuvajadus on ventilatsioonipaigaldajate, müürseppade ja betoonikonstruktsioonide ehitajate osas.

Insenertehniliste töötajate valdkonnas on kõige rohkem tarvis tehnosüsteemide insenere.

Võrreldes 2007. aastaga on küsitluse andmeil praegu puudus ehitustöötajatest isegi suurem kui 2007. aastal. Suurem tööjõupuudus on seletatav sellega, et töötajate arv on võrreldes 2007. aastaga juba oluliselt väiksem - ehituses hõivatute üldarv 28%, ehitusettevõtetes ametlikel andmetel isegi 44% väiksem.

Kvalifitseeeritud tööjõuvajadus hetkel

Ehitustöölised                                 Lisavajadusega ettevõtete osakaal %

Ventilatsioonilukksepad                                        40

Müürsepad                                                               30ehitusplekksepad                                                   29ehituspuusepad                                                      27Betoonkonstruktsioonide ehitajad                       27Elektrikud                                                                  27ehitusviimistlejad                                                    25Keskkonnatehnika lukksepad                              25Keevitajad                                                                 25Liikurmasinajuhid                                                   13Muud ehitustöölised                                                 9

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688