26. oktoober 2012

Tallinna uue raehoone ehitus on ohus

Eduka arhitektuurikonkursi kiuste ähvardab Tallinna linnavalitsuse uue hoone ehitust nurjumine, kirjutab nädalalleht Eesti Ekspress.

Selle aasta suvel pidi algama Tallinna linnahalli juurde kavandatud uue raehoone ehitus, kuid ehitustegevusega pole alustatud seoses hoone kavandanud Taani arhitektuuribürooga Bjarke Ingels Group (BIG) tekkinud vaidlusega. Põhjus on selles, et büroo pole siiani esitanud lõplikku valmis projekti.

Projekti peatumise on põhjustanud lisaks sellele ka taanlaste nõue Tallinnale maksta juurde kokkulepitud summast kaks korda rohkem.

Tallinna linnasekretäri Toomas Sepa sõnul pole linn nõus 2,3 miljonilise euro nõuet täitma. Taanlased toovad aga põhjenduseks, et neile alltööd tegev Briti firma ei nõustu projektiga edasi tegelema kui nõutavat summat ei maksta.

Taanlased viitavad, et plaanitud 29 000 ruutmeetrist on saanud 36 000 ruutmeetrit. Linn aga eitab, et nad pole suuremat pinda nõudnud, vaid projekteerijad ise on jõudnud seisukohale, et tehnilised ruumid võtavad algsest rohkem pinda.

Linn tunnistab, et kui plaanitud projekt peaks peatuma, siis ollakse uue hanke alustamisel kogemuse võrra rikkamad ning osatakse rohkem probleem ennetada.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688