Autor: Ain Alvela • 24. oktoober 2012

Tõhus energiaaudit annab arvestatava kokkuhoiu

OÜ PV Energia juhatuse liige Villu Pella  märkis praegu Tallinnas toimuval energiasäästu käsitleval Äripäeva seminaril, et energiasääst saab alguse juba ettevõtte äri- või tootmishoone projekteerimise ajal.

Õigesti teostatud energiaaudit võib anda tootmisettevõttele keskmiselt 23% suuruse soojusenergia kokkuhoiu, elektri ja vee puhul jäävad arvestuslikud säästuprotsendid 7 ja 11 vahele, kinnitas Villu Pella.

Tema sõnul on energiaaudit asjatundjate ja auditi tellinud ettevõtte koostöös läbi viidud hoonete ja tootmisprotsessi energia ja vee tarbimise põhjalik süsteemne analüüs ning tasuvate säästumeetmete ja tegevuste rakendamine. 

Loe pikemalt Äripäeva teemaveebist toostusuudised.ee (link otse artiklile).

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688