Autor: Ain Alvela • 24. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tõhus energiaaudit annab arvestatava kokkuhoiu

OÜ PV Energia juhatuse liige Villu Pella  märkis praegu Tallinnas toimuval energiasäästu käsitleval Äripäeva seminaril, et energiasääst saab alguse juba ettevõtte äri- või tootmishoone projekteerimise ajal.

Õigesti teostatud energiaaudit võib anda tootmisettevõttele keskmiselt 23% suuruse soojusenergia kokkuhoiu, elektri ja vee puhul jäävad arvestuslikud säästuprotsendid 7 ja 11 vahele, kinnitas Villu Pella.

Tema sõnul on energiaaudit asjatundjate ja auditi tellinud ettevõtte koostöös läbi viidud hoonete ja tootmisprotsessi energia ja vee tarbimise põhjalik süsteemne analüüs ning tasuvate säästumeetmete ja tegevuste rakendamine. 

Loe pikemalt Äripäeva teemaveebist toostusuudised.ee (link otse artiklile).

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785