18. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome tootjad: tootmishoonete rendihinnad Eestis atraktiivsed

Soome ettevõtjad märgivad, et Tallinnas on kaasaegsed tootmishoonete hinnad Soome omadest poole odavamad. Ettevõtjad nõus maksma isegi rohkem.

Meditsiinis kasutatavate tehnoloogiliste seadmete kavandaja ja tootja Innokas Medical avab Tallinnas oma teise tehase.

Uue Lasnamäel asuva tootmishoone sisseseadmist nõustanud 1Partner Kinnisvara konsultandi Juha Ajakaineni sõnul on firmal ka Soomes mitu tehast, kuid laieneda otsustati just Eestis.

Juha Ajakaineni sõnul on Soome ettevõtete huvi Eestis tootmise vastu oluliselt tõusnud ning ennekõike otsivad pindasid metalli- , plasti- ja toiduainetööstusega seotud Soome ettevõtteid. “Tallinnas on kaasaegsete tootmishoonete rendihinnad 3,5 ja viie euro vahemikus ruutmeetri kohta, Helsingis ja Tamperes on see poole kallim,” ütles Ajakainen ja lisas, et välismaalased on hea pinna eest nõus rohkem maksma, kuid ka nende ootused kvaliteedile on keskmisest kõrgemad.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785