5. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kalleim korter müüdi septembris 460 000 euroga

Septembris jäid Tallinna korteritehingute keskmised näitajad eelmise kuuga sarnasele tasemele, kuid tehti mitmeid silmapaistvalt suuri tehinguid – kalleim korter müüdi 460 ja elamu 650 tuhande euroga

1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri sõnul on kinnisvaraturg loksunud viimastel kuudel suuremate kõikumisteta ja Tallinna korteri keskmine ruutmeetri hind püsib juba pooltest aastat 1000 ja 1100 euro vahemikus. “Viimaste kuudega paistavad silma aga tehingud väga kallite pindadega, milliseid müüakse kuus vähemalt paar-kolm,” ütles Vahter ja lisas, et statistika kohaselt olid aasta tagasi selliseid tehingud väga harvad.

Septembris sooritati Tallinnas kinnisvaraga kokku 930 ostu-müügitehingut, mis on augustiga võrreldes 0,9 protsenti enam. Tulenevalt tehingutest kallima varaga kasvas aga kogumaksumus võrreldes augustiga 19,2 ning aastatagusega tervelt 28,3 protsenti.

Ka Tallinna korteritehingute arvus ei olnud augustiga võrreldes olulisi muudatusi, kuid kogumaksumus tõusis 2,9 ning aastatagusega võrreldes 11,4 protsenti. Kalleim korter müüdi 460 000 ja odavaim 900 euro eest.

Eluhoonetega hoonestatud kinnistuid müüdi Tallinnas septembris 35, mis on ühe võrra vähem kui eelmisel kuul. Kalleim eramu võõrandati 650 000 ja odavaim 600 euro eest.

Septembris müüdi Tallinnas 15 hoonestamata elamumaa kinnistut, mis on ühe võrra vähem kui eelmisel kuul. Kalleim krunt võõrandati 150 000 ja odavaim 6391 euro eest. 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785