Autor: Kadri Põlendik • 3. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaaret: leping öeldi üles Äripäeva artikli pärast

Elinord Ehitus OÜ juht Toomas Kaaret ütles, et Riigi Kinnisvara ASi otsus nendega leping lõpetada on alusetu ning ajendatud Äripäeva artiklist.

„See lepingu ülesütlemine tuleb teie tänases paberlehes avaldatud uudisest (Pristis nõuab Elinord Ehituse pankrotti - toim.). Riigi Kinnisvaral on seoses selle uudisega tekkinud kahtlus, et me ei suuda seda objekti valmis ehitada," kommenteeris Kaaret Riigi Kinnisvara ASi otsust. "Kuigi see on alusetu, on see täna tellija seisukoht. Ühtegi muud põhjust selleks ei ole.“

Täna teatas RKAS otsusest lõpetada Tallinna Transpordikooli peahoone rekonstrueerimise leping OÜ Elinord Ehituse ja Facio Ehituse OÜga. Põhjusena toodi tähtaegadest üleminek.

Trompi sõnul on tähtaegadest üleminek lõpptarbijaga kokku lepitud ning viivitused objektiivselt põhjendatud.

„Tegemist on vana majaga ja seal on palju ootamatusi olnud, mille pärast tähtaeg on natuke nihkunud. Olemasolevad konstruktsioonid ei vastanud sellele, nagu projekt neid kujutas. Hoone lõpptellijale ehk koolile oleme need ära seletanud. Tegelikult on tähtajad kõik kokku lepitud, mis ajaks miski valmis saab. Aga tänase uudise valguses on see hirm tellijas tekkinud ja seepärast see ülesütlemisavaldus tuli,“ rääkis Kaaret

Seda, kas Facio peab maksma trahvi, Kaaret öelda ei osanud: „Teie tänane uudis on meile selle kahju tekitanud, aga mida see endaga kaasa toob, ei oska ma täna veel öelda, see on niivõrd raske.“

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785