25. september 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Energiaauditite ja ehitiste ekspertiiside toetuse vahendid otsakorral

KredEx peatab lähiajal vahendite lõppemise tõttu energiaauditi, ehitusprojekti ja ehitise ekspertiisi toetuse taotluste vastuvõtu.

Kredexi hindas, et arvestades senist toetuse taotluste esitamist lõpevad need hiljemalt järgmise nädala lõpuks. Taotluste vastuvõtu peatamisest teavitatakse KredExi kodulehel.

KredExi eluaseme ja energiatõhususe divisjoni juht Mirja Adler soovitab korterelamutel jätkata ettevalmistuste tegemist täiemahuliseks renoveerimiseks. „Kuigi hetkel ei paku KredEx korterelamutele rekonstrueerimiseks ühtegi toetust, soovitame kõigil ühistutel renoveerimiseks vajalike ettevalmistustöödega jätkata, kuna riiklike meetmetega rekonstrueerimise toetamiseks  jätkatakse uute vahendite eraldamisel.“

• Kokku on esitatud 3526 toetuse taotlust 1,7 miljonile eurole;

• Välja on makstud  2072 energiaauditi toetust summas 731 tuhat eurot;• 972 ehitusprojekti toetust summas 735 tuhat eurot;• 204 ehitise ekspertiisi toetust summas 42 tuhat eurot.

Energiaauditi, ehitusprojekti ja ehitise ekspertiisi toetuse finantseerimise maksimaalne määr on kuni 50% abikõlblikest kuludest ja omafinantseeringu minimaalne määr on vähemalt 50%. Toetuse maksimummäärad ühe korterelamu kohta kalendriaastas on energiaauditi ja ehitise ekspertiisi toetuse taotluse kohta 700 eurot ning ehitusprojekti toetuse taotluse kohta 5000 eurot.

Toetuste rahastamiseks on eraldanud Euroopa Regionaalarengu Fond aastateks 2007-2013 1 724 481 eurot.

KredEx on riigile kuuluv finantsasutus, mis aitab parandada Eesti ettevõtete rahastamisvõimalusi, maandab krediidiriske ja võimaldab inimestel rajada või renoveerida oma kodu.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785