21. september 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Itaalia investorid sisenevad jõuliselt Tallinna kinnisvaraturule

Colonna Capitali sõnul on Eesti kinnisvaraturul väga suur potentsiaal, eriti hoonete puhul, mis on jäänud pärast iseseisvust renoveerimata.

„Eesti kinnisvara on üldiselt väga suure arengupotentsiaaliga – enamik hooneid on vanad ja suurte renoveerimisvajadustega. Uute hoonete ehitusel ei ole madal jõukuse tase toetanud tugevat arhitektuurilise külje konkurentsi, mistõttu enamik maju on igava kujundusega,“  sõnas Colonna Capitali üks investoreid Cesare Gagliardoni, kes osaleb esmaspäeval aadressil Niine 11, arenduse avamisel. Tegemist on hoonega, mis on olnud rahatrükikoda ja nõukogude ajal Suva suka- ja sokivabriku kontorihoone. Kogu investeering Niine 11 arendusse on 6,5 miljonit eurot.

„Meile meeldib, et tegemist on ajalooga hoonega ja majal on rentnike kommuuni näol tegemist omanäolise keskkonnaga. Siin kohtub  edukatest loovinimestest ja ettevõtetest koosnev seltskond. Kõrgete lagedega avar arhitektuur loob atmosfääri, kus saab mõelda lennukaid mõtteid,“ kommenteeris välisomanike esindaja Roberto de Silvestri Niine 11 projekti.   

Niine 11 hoones on loomelinnakut arendatud mitu aastat. Nüüd on see valmis ning ootab uusi rentnikke. Juba tegutsevad massiivsete kiviseinte, kõrgete lagede ja suurte akendega hoones eri loomevaldkondade esindajad: fotograafid, arhitektid, disainerid, klaasikunstnikud, filmitegijad ja sulesepad. Niine 11 üks tuntumaid asunikke on Nukufilm.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785