14. september 2012

Kas Tallinna Sadam eksis Muuga kai ehitushankes?

Riigikontrolli teatel avaldab amet auditiaruande esmaspäeval, 17. septembril, mis käsitleb Muuga konteinerterminali 17. kai rajamist. Auditis selgub, kas Tallinna Sadam oleks saanud kai rajamist paremini korraldada?

Riigikontroll auditeeris ASi Tallinna Sadam toiminguid Muuga konteinerterminali laiendamisel aastatel 2007–2010 (uute kailiinide rajamine merre ja nende taha terminali jaoks 27-hektarilise sobiliku maa-ala rajamine).

Konteinerterminali laiendamisse investeeris sadam üle 64 miljoni euro (summa koos käibemaksuga). Osa sellest saadi Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist. Riigikontroll hindas ehituse ettevalmistamisel ja hankelepingu täitmisel Tallinna Sadama tegevjuhtkonna otsuste ratsionaalsust ja seadustele vastavust.

Riigikontrolli sõnul on läbiviidud audit väga keeruline ning mahukas.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688