3. september 2012
Jaga lugu:

LNG terminali teemaplaneering sai heakskiidu

Jõelähtme vallavolikogu kiitis eelmine nädal heaks Muuga sadamasse planeeritava Tallinna LNG terminali teemaplaneeringu ja keskkonnamõju strateegilise hindamise algatamise.

Veeldatud loodusliku maagaasi (LNG) terminali asukoht hõlmab 300 hektari suurust maa-ala Muuga sadama idapoolses osas. Vallavolikogu otsusega viiakse lisaks teemaplaneeringule läbi ka terminali seotud keskkonnamõju strateegiline hindamine, et selgitada välja võimaliku LNG terminali mõju ümbritsevale keskkonnale.

Riigile kuuluvad ettevõtted AS Elering ja AS Tallinna Sadam ning maailma juhtiva sõltumatu vedellasti terminalide operaatori Royal Vopak tütarfirma Vopak LNG on sõlminud ühiste kavatsuste protokolli, et selgitada välja LNG terminali rajamise teostatavus Muuga sadamasse. Projekti esimeses etapis on valmimas esialgne teostatavusuuring, et hinnata Tallinna LNG terminali projekti sobivust kogu Baltikumi ja Soomet varustava terminalina.

Euroopa Komisjon on varasemalt teatanud, et toetab Balti riikides LNG lahenduse väljatöötamist tingimusel, et see suudab katta vähemalt 25 protsenti kogu regiooni maagaasi vajadusest. Tallinna LNG terminali arendamise projekt on üheks osaks laiemast tegevuste plaanist, et arendada Eestis välja hästi toimiv maagaasi turg lähtuvalt Euroopa Liidu maagaasi direktiivi printsiipidest.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee