31. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

NCC sõlmis kinnisvara ostu-müügi lepingu Hydroscandiga

NCC ja Hydroscand sõlmisid Lookivi Logistikapargis asuva enam kui 22 000m2 suuruse kinnistu ostu-müügilepingu, kuhu Hydroscand plaanib rajada oma Ida-Euroopa kesklao ja piirkonna müügikeskuse.

Ostu-müügi tehingu hinda osapooled ei avaldanud, kuid Lookivi Logistikapargi 8,3 ha suurusest territooriumist omandas Hydroscand 2,2 ha, et rajada sinna esimese etapina Ida-Euroopat teenindav keskladu ja piirkondlik teeninduspunkt.

“Usun, et Lookivi on logistiliselt väga hea koht Hydroscandile ja see aitab kaasa nende kogu Ida-Euroopa tegevuse laiendamisele. Samuti annab nimeka firma kohalolek Lookivile lisaväärtust ning muudab selle uute rentnike jaoks atraktiivsemaks,“ märkis NCC äripindade arenduse juht Katrin Kurm-Valojää.

„Kesklao asukoha valikul sai määravaks Lookivi asetsemine oluliste transpordisõlmede ristumisel. Loodame piirkonda tekitada paarkümmend uut töökohta ning suurendada ettevõtte eksporttegevust,“ lausus Hydroscand Eesti juhatuse liige ja Hydroscandi ida divisjoni juht Kalle Solba.  

Esimeses etapis on plaanis rajada Hydroscandi keskladu ja piirkondlik müügikeskus kokku pinnaga ca 5000 m2, millele hiljem lisandub ka tootmine. Ehitusprojekti kogumaht saab olema ca 8200 m2.

Tartu maantee kõrval paiknevas Lookivi logistikapargis on rajatud kinnistute välised juurdepääsuteed, koos selle juurdekuuluva tänavavalgustusega ning ehitatud liitumispunktid vee-, olme- ja sadeveekanalisatsiooniga. Kogu projekti valmimisel luuakse Rae valda juurde kuni paarsada töökohta.  

Hydroscand Group on 1969. aastal Stockholmis asutatud suurim hüdrovoolikute ja -liitmike pakkuja Skandinaavias. Hydroscand on esindatud 15 riigis Euroopas rohkem kui 120 kontoriga.

Põhjamaade ühe suurima ehitus- ja kinnisvaraarendusfirma NCC müügitulu ulatus möödunud aastal 6,46 miljardi euroni. Käesoleva aasta alguses asutas NCC sarnaselt Põhjamaadele Eestis NCC Ehituse ja NCC Elamuarenduse kõrvale äripindadele keskenduva tütarettevõtte, mis tegeleb ka Lookivi logistikapargi arendusega.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785