Autor: Indrek Kald • 24. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puitmajatootjad arutavad ekspordi suurendamist

Eesti Puitmajaliit koostöös Eesti Puitmajaklastriga korraldab 24.-26. augustil Harjumaal Raudsilla matkakompleksis esmakordselt puitmajasõprade konverentsi.

Konverentsi "Eesti – Euroopa suurim puitmajade eksportöör aastal 2020?" eesmärk on tuua kokku puitmajasektori arengust huvitatud osapooled, kellega üheskoos läbi põnevate seminaride ja töötubade tugevdada sektori kompetentsi.

"Ilmselt on paljudele teada, et Eesti puitmajatootjate näol on tegemist ekspordisuutlike ettevõtetega – toodangust üle 85 protsendi moodustab eksport. Viimast kinnitab hästi ka tõik, et Eesti on müügitulu absoluutnumbrite alusel neljas eksportöör Euroopa Liidus," ütles puitmajaliidu ja OÜ Nordic Houses juhatuse esimees Argo Saul.

"Oleme endale teadvustanud, et täna ei konkureeri mitte niivõrd Eesti tootjad omavahel, kuivõrd hästi töötavad koostöövõrgustikud. Siit lähtuvalt soovime konverentsi abil kokku tuua lisaks majatootjatele ka kogu sektoriga seotud osapooled ning tugevdada koostöösidemeid," sõnas ta.

Sauli ütlusel toimuvad nädalavahetuse vältel töötoad ning esitlused, mis aitavad seada ambitsioonikaid sihte aastaiks 2015 ja 2020.

Eesti puitmajatootjaid ühendav puitmajaliit ja puitmajaklaster plaanib tänavu esmakordselt toimuvat konverentsi korraldada ka järgnevatel aastatel, kuni üritusest saab iga-aastane tava kõigile puitmajasõpradele – puidu- ja puitmajade sektori ettevõtetele, toetavatele organisatsioonidele, teadusasutustele, ehitusinseneridele, arhitektidele jt puitmajade valdkonnast huvi tundvatele inimestele.

Konverentsi korraldamist rahastab Euroopa Regionaalarengu Fond.

"Ehitusmaterjalide tootjate äriplaan 2013" 12. septembril Tallinnas.

Ehitusmaterjalide tootjad räägivad on plaanidest, prognoosidest, ootustest lähemalt järgmise aasta osas 12. septembril konverentsil „Ehitusmaterjalide tootjate äriplaan 2013“. Konverensil esinevad: Aeroc AS omanik Ivar Paplavskis, Riigikogu liige ja Riigikogu Majanduskomisjoni liige Lembit Kaljuvee, Kunda Nordic Tsement AS tegevdirektor Meelis Einstein, AS Lasita Aken juhatuse esimees Egon Mats, Rand & Tuulberg Grupp nõukogu liige Raivo Rand, Tööinspektsiooni tööohutuse teenistuse juhataja Kaur Kajak, Nord Pool Spot juhatuse liige Hando Sutter.

Eelregistreerimine 3. septembrini 169 eurot +km. Registreerida saate SIIT

Lisainfo konverentsi KODULEHELT

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785