Autor: Birjo Must • 22. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EfTEN: optimism on kinnisvaraturult taandunud

Suurettevõtjate loodud EfTEN Kinnisvarafond teenis esimesel poolaastal 1,5 miljonit eurot puhaskasumit, kuid fondi aruandes on märgitud, Eesti kinnisvaraturult on suurem tulevikuoptimism taandunud.

Ettevõtte esimese poolaasta puhaskasumiks kujunes 1,5 miljonit eurot, mis on 14% enam kui mullu samal perioodil. Kui möödunud aastal moodustas esimese poolaasta kinnisvarainvesteeringute ümberhindluse mõju puhaskasumile kokku 0,92 miljonit eurot, siis käesoleva aasta samal perioodil oli vastav näitaja 0,47 miljonit eurot.

Fondi aruande kohaselt vastas esimene poolaasta fondivalitseja ootustele. Tänu Pärnu mnt 105 ja Pärnu mnt 102c büroohoonete soetamisele kasvas müügitulu võrreldes 2011. aasta esimese poolaastaga võrreldes 176%.

30. juuni seisuga on EfTEN Kinnisvarafondis kokku kümme rahavoogu tootvat kinnisvarainvesteeringut ja UKU keskuse arendusprojekt Viljandis, mis kavatsetakse avada tänavu novembris. 

Bilansipäeva järgselt tegi EfTEN Kinnisvarafond oma senise tegevusajaloo suurima investeeringu, ostes 21,5 miljoni euro eest Mustika kaubanduskeskuse Tallinnas.

EfTENi tulevikuprgnooside kohta loe lähemalt Äripäev Online´ist

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785