21. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna ja Viimsi ühenduse rekonstrueerimine lõpusirgel

Tallinnat ja Viimsit ühendava 1,2 km teelõigu rekonstrueerimistööde maksumuseks on 2,41 miljonit eurot, millest linn ja vald maksavad 2,02 miljonit ja ülejäänu rahastab Maanteeamet.

Aastaid on Viimsi valla inimesed trotsinud Tallinna ja Viimsi vahelist 1,2 kilomeetrist lõiku Ranna teel, kus iga-aastased teehooldused on muutnud lõigu teeparandus lappidest kirjuks.

Viimsi vald on juba varasemalt tundud muret, et tiheda liiklussagedusega (kuni 18 500 autot ööpäevas) teelõik on kehvas olukorras ning vajab rekonstrueerimist. Et tegemist on linnale kuuluva teelõiguga, tegi Viimsi vald Tallinna linnale koostööettepaneku lõigu rekonstrueerimiseks võttes vastutuse kergliiklustee väljaehitamise kulutuste mahus.

Linn küsis vallalt projektiks raha juurde

Eelmisel sügisel sõlmisid Viimsi vald ja Tallinn lepingu, mille kohaselt tasub linn ehitusmaksumusest 2/3 ja vald 1/3. Pärast projekti valmimist ja hanke läbiviimist pöördus Tallinn valla poole, ettepanekuga panustada projekti realiseerimisse samas summas, kirjutab Viimsi Teataja. Vald keeldus, sest projekteerimise käigus muutunud lahendused polnud viimsilaste huvides. Siiski otsustas oma osalust suurendada, et projekt ellu viia. Viimsi Teataja andmetel suurendas valla volikogu suurendada oma osalust 150 000 euro võrra, kokku 400 000 euroga.

Tallinna Kommunaalameti juhataja asetäitja Peep Koppeli sõnul loodetakse Ranna tee korda teha veel sel aastal, kuid kõik sõltub sügisestest ilmadest. Projekti kohaselt saab Ranna tee mõlemas suunas 2 sõidurada, neli uut jalakäijate ülekäigukohta koos ohutussaartega, lisaks ehitatakse juurde täiendavad peale- ja mahasõidud ning linna suunas kergliiklustee.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785