17. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Ülikooli uue hoone valmimine lükkub edasi

Tallinna Ülikooli Astra maja ei avata koos uue õppeaasta algusega. Ehitaja ei jõua maja valmis aega nõudnud projekteerimistööde tõttu.

Töid teostava AS Oma Ehitaja juhatuse esimees Kaido Fridolin märkis, et unikaalse ja keeruka arhitektuurse lahendusega hoone projekteerimistööd võtsid planeeritust oluliselt rohkem aega. „Ehitustöödega pole graafikust mahajäämust täielikult õnnestunud tasa teha. Küll aga lubame koostöös projekti partneritega teha kõik endast oleneva, et õppetöö Tallinna Ülikooli Astra majas algaks siiski käesoleva aasta septembrikuu jooksul,” lubas Fridolin.

Tallinna Ülikooli instituudid jätkavad kuni uue hoone valmimiseni praegustel pindadel. “Tallinna Ülikool on valmis ootama uuel tasemel õppehoonete kvaliteedi nimel,” ütles Tallinna Ülikooli arendusprorektor Eve Eisenschmidt. ” Meie jaoks on oluline lõpptulemus ja ehitajate pingutusi nähes on põhjust sellesse uskuda, kinnitas ta.

Ignar Fjuki projekteeritud Astra ehitustööd algasid novembris 2010. Ehitustöid teeb AS Oma Ehitaja. Ehituse maksumus on 9,4 miljonit eurot.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785