Trink: mingit kiiret imet  oodata ei tasu

Tulemused olid ootuspärased, kommenteeris II kvartali tulemusi Merko Ehituse juhatuse esimees Andres Trink.

„Loomulikult ei saa aga praeguste majandusnäitajatega rahulduda,“ ütles Trink. „“Olen ka varem öelnud, et mingit kiiret imet tulemuste paranemisel oodata ei tasu.  Kontserni ettevõtted peavad praeguses majanduskeskkonnas tegutsema efektiivselt ja leidlikult ning vältima suuri eksimusi riskide võtmisel.  Samuti on seoses käibe kasvuga oluline rahavoogude planeerimine, eriti arvestades, et jätkuvalt on probleeme riiklikelt tellijatelt rahade laekumisega.“

„Positiivne oli suhteliselt normaalne korterite müük Lätis,“ jätkas ta rääkides üllatustest. „Negatiivse poole pealt aga täiendavad kulud suurematel teedeehitusobjektidel Eestis .“

„Kuna suvi on ehituses kiire aeg, siis ootame töist kvartalit,“ rääkis ta kolmanda kvartali ootustst ehitusturul. „Hangetel osalemisel ja uute lepingute sõlmimisel ei keskendu kontserni ehitusettevõtted käibenumbrite kasvatamisele, vaid oleme huvitatud ainult lepingutest millega suudame tagada tellijale kvaliteetse tulemuse ja mis on kontsernile majanduslikult otstarbekad. Ehitamisele peale maksmine ei ole mõistlik tegevus ja see ei taga ka soovitud tulemust tellijale. Elu näitab et alla omahinna võidetud ehitusobjektidel tekivad probleemid kas tellijale või ehitajale aga tihtipeale mõlemale.“

Osale arutelus

  • Romet Kreek

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed