Autor: Fredy-Edwin Esse • 19. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

LHV I kvartali kokkuvõte: Merko pakkus pommüllatuse

Esimese kvartali kokkuvõttes tõdevad LHV analüütikud, et käesolev aasta on pärast elutut läinud aasta teist poolt küllaltki lahke investorite vastu olnud. Suurima positiivse üllatuspommi lõhkas Merko ning halb ei olnud ka Olympicu esinemine.

LHV analüütikute Rasmus Noormägi ja Kristo Oidermaa hinnangul pakkus heas mõttes tõsise pommüllatuse Merko Ehitus, kes näitas ootamatult suurt käibekasvu, viimase pooleteise aasta kõrgeimat brutomarginaali ja lõpetas kvartali puhaskahjumi asemel hoopis kerge puhaskasumiga.

"Lisaks Merkole pakkus erakordse esimese kvartali investoritele Olympic Entertainment Group," kirjutavad analüütikud. Kasiinofirma näitas Baltimaades tugevat kasvu ning väga hästi ehk 75% on kasvanud Slovakkia segmendi müügitulu. "Märkimist väärib veel fakt, et kõik Olympicu ärisegmendid olid jällegi kasumlikud," lisasid nad.

Vastakaid emotsioone tekitasid LHVs Tallink ja Nordecon. Jaekaubandussektor näitas Apranga ja Tallinna Kaubamaja eestvedamisel vastavalt ootustele tugevaid tulemusi ning LHV-l on hea meel ka Baltika üle, kes paistab olevat ümberstruktureerimise lõppfaasis.

LHV sõnul on Balti investorite jaoks tegu ühe parima dividendide hooajaga üle pika aja ning tähelepanu väärivad 6%-list dividenditootlust pakkuvad tsüklilised ettevõtted: Olympic, Kaubamaja, Silvano ja Apranga.

Autor: Fredy Edwin Esse

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785