LHV I kvartali kokkuvõte: Merko pakkus pommüllatuse

Esimese kvartali kokkuvõttes tõdevad LHV analüütikud, et käesolev aasta on pärast elutut läinud aasta teist poolt küllaltki lahke investorite vastu olnud. Suurima positiivse üllatuspommi lõhkas Merko ning halb ei olnud ka Olympicu esinemine.

LHV analüütikute Rasmus Noormägi ja Kristo Oidermaa hinnangul pakkus heas mõttes tõsise pommüllatuse Merko Ehitus, kes näitas ootamatult suurt käibekasvu, viimase pooleteise aasta kõrgeimat brutomarginaali ja lõpetas kvartali puhaskahjumi asemel hoopis kerge puhaskasumiga.

"Lisaks Merkole pakkus erakordse esimese kvartali investoritele Olympic Entertainment Group," kirjutavad analüütikud. Kasiinofirma näitas Baltimaades tugevat kasvu ning väga hästi ehk 75% on kasvanud Slovakkia segmendi müügitulu. "Märkimist väärib veel fakt, et kõik Olympicu ärisegmendid olid jällegi kasumlikud," lisasid nad.

Vastakaid emotsioone tekitasid LHVs Tallink ja Nordecon. Jaekaubandussektor näitas Apranga ja Tallinna Kaubamaja eestvedamisel vastavalt ootustele tugevaid tulemusi ning LHV-l on hea meel ka Baltika üle, kes paistab olevat ümberstruktureerimise lõppfaasis.

LHV sõnul on Balti investorite jaoks tegu ühe parima dividendide hooajaga üle pika aja ning tähelepanu väärivad 6%-list dividenditootlust pakkuvad tsüklilised ettevõtted: Olympic, Kaubamaja, Silvano ja Apranga.

Autor: Fredy Edwin Esse

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785