14. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

YIT kontsernil täitus 100 tegutsemisaastat

14 riigis tegutsev ehituskontsernil YIT täitus 100 tegutsemisaastat. Eestis tähistasid suurt juubelit AS YIT Ehitus ja AS YIT Emico sünnipäevapidu Teletornis.

„Algselt peamiselt veetrasside rajamisega Soomes tegelenud ettevõttest on tänaseks kujunenud üks Euroopa suurimaid ehitusteenuseid pakkuvaid ettevõtteid. Keskendume täna nö targale ehitusele ehk energiasäästlikule ja läbimõeldud planeeringuga hoonete ehitamisele. Püüame olla viimastest trendidest pigem sammuke ees, kui neid lihtsalt järgida, ning olla võrdväärsed partnerid meie nõudlikele tellijatele. See suund loob kõik eeldused selleks, et olla Eesti turul edukad ka järgnevad sadakond aastat,“  ütles AS YIT Ehitus juhatuse esimees Margus Põim.

Peo külalistel paluti ettevõttele kingitusi mitte tuua ning toetada selle asemel tööohutusalase õppefilmi tootmist, mille idee valmis koostöös Tööinspektsiooni ja Kaubandus-tööstuskojaga ning filmi eesmärk saab olema riskikäitumise vähendamine ja tööõnnetuste vältimine Eesti ehitusobjektidel.

„Ehituse valdkonnas on tööohutus kriitilise tähtsusega, mistõttu tuli YIT Ehituse koostööpakkumine meile väga rõõmustava üllatusena. Filmimaterjali kokkupanemine on juba tänaseks töös ning loodetavasti jõuab õppefilm vaatajateni juba sügisel,“ ütles Tööinspektsiooni peadirektori asetäitja Herko Sunts ning lisas: „Kui suudame tänu filmile vähemalt ühe elu säästa, siis on antud projekt end kuhjaga ära tasunud.“

AS YIT Ehitus kutsub jätkuvalt ettevõtjaid üles toetama ehituse tööohutuse õppefilmi tootmist. Toetussumma saab kanda MTÜ Eesti Kaubandus-Tööstuskoja arveldusarvele 221001177850. Selgituseks märkida tööohutuse õppefilm. Kõikide toetajate nimed avaldatakse õppefilmi tiitrites.

YIT Ehitus koos sõsarettevõttega YIT Emico on Eesti turul üks aktiivsemalt tegutsevad ehitusettevõtted, mis kuuluvad Soome suurimasse ehitusteenuseid pakkuva ettevõtte, YIT, kontserni.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785