1. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kalasadama arenduspiirkonnal taas pidur peal

Äsja langetas Harju maavanem otsuse, mis tõmbab Tallinnas Kalasadama piirkonna arendajate ja linna plaanidele uuesti pidurit – planeeringule tuleb korraldada uus väljapanek.

Tallinna linnahalli ja endise Patarei vangla vahele jääv Kalasadama ala piirneb ühest küljest vanalinna ja kesklinnaga, teiselt poolt miljööväärtusliku Kalamajaga ning kolmandast küljest pakub hunnituid vaateid Tallinna laht.  Uus Maa kinnisvarakonsultandi Marina Hoduse sõnul küündivad on selle kandi mereäärsete korterite ruutmeetri hinnad 1600–2300 euroni.

Piirkonna potentsiaali on juba aastaid tagasi ära tabanud kolm kinnisvaraarendajat, ostes siia maad – suurim tükk alast kuulub Pro Kapitalile, teisteks arendajateks on Merko ja vähemtuntud Van Dahl Investments. Planeeringu järgi tohiks nad siia kokku ehitada kuni 530 korterit.

Arendajate plaanide vastu protesteerivatele linlastele valmistab  enim muret, kuivõrd jääks rannaäär avalikuks kasutamiseks, kas hoonestusmahud on Kalamaja miljööga sobilikud ja kuidas hakkab toimuma liiklus. Naabruskonna elanikud muretsevad ka oma merevaate pärast.

Loe lähemalt 1. juuni Äripäeva paberlehest

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785