1. juuni 2012

Kalasadama arenduspiirkonnal taas pidur peal

Äsja langetas Harju maavanem otsuse, mis tõmbab Tallinnas Kalasadama piirkonna arendajate ja linna plaanidele uuesti pidurit – planeeringule tuleb korraldada uus väljapanek.

Tallinna linnahalli ja endise Patarei vangla vahele jääv Kalasadama ala piirneb ühest küljest vanalinna ja kesklinnaga, teiselt poolt miljööväärtusliku Kalamajaga ning kolmandast küljest pakub hunnituid vaateid Tallinna laht.  Uus Maa kinnisvarakonsultandi Marina Hoduse sõnul küündivad on selle kandi mereäärsete korterite ruutmeetri hinnad 1600–2300 euroni.

Piirkonna potentsiaali on juba aastaid tagasi ära tabanud kolm kinnisvaraarendajat, ostes siia maad – suurim tükk alast kuulub Pro Kapitalile, teisteks arendajateks on Merko ja vähemtuntud Van Dahl Investments. Planeeringu järgi tohiks nad siia kokku ehitada kuni 530 korterit.

Arendajate plaanide vastu protesteerivatele linlastele valmistab  enim muret, kuivõrd jääks rannaäär avalikuks kasutamiseks, kas hoonestusmahud on Kalamaja miljööga sobilikud ja kuidas hakkab toimuma liiklus. Naabruskonna elanikud muretsevad ka oma merevaate pärast.

Loe lähemalt 1. juuni Äripäeva paberlehest

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688