Autor: Raivo Sormunen • 18. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

LHV: pärast Lennusadamat algab Nordeconi kasumiajastu

LHV Pank kirjutab värskes analüüsis, et vaatamata Nordeconi esimese kvartali oodatust veidi suuremale kahjumile on pank laiemas pildis siiski firma tulemustega rahul.

„Nordeconi sõlmitud lepingute kasumlikkus peaks olema edasipidi tõusuteel. Selle ilusaks sümboliks võib pidada Eesti Meremuuseumi Lennusadama avamist mai alguses, millega loodetavasti lõppes Nordeconi jaoks kahjumlik periood ning alguse sai kasumlik ajastu,“ kirjutavad analüüsis Kristo Oidermaa ja Rasmus Noormägi.

Ehkki Nordecon jäi esimeses kvartalis 1,4 miljoni euroga kahjumisse (tegemist oli ettevõtte jaoks kümnenda järjestikuse kvartalikahjumiga), ootab LHV Pank börsifirma 2012. aasta puhaskasumiks 2,7 miljonit eurot (0,09 eurot aktsia kohta).

Korralikku kasumihüpet  aga loodetakse 2013. aastast, mil aastaks puhaskasumiks prognoositakse juba 8,9 miljonit eurot (0,29 eurot aktsia kohta).

LHV Pank jättis Nordeconi aktsia ostusoovituse kui ka õiglase väärtuse hinnavahemiku (1,50-1,65 eurot) pärast esimese kvartali tulemuste avaldamist muutmata.

Hetkel kaupleb ehituskontserni aktsia Tallinna börsil 1,130 eurol ehk ligi 30% hinnasihist madalamal.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785