7. mai 2012

Erimärgistatud kütuse soodustuse kaotamine kasvatas riigi maksutulu

Rahandusministeerium avaldas raporti maksutulu laekumise kohta. Suur mõju oli ka erimärgistatud kütuse soodustuse kaotamisel.

Tänu aasta alguses erimärgistatud diislikütuse soodustuse kaotamine avaldas Rahandusministeeriumi sõnul märgatavat mõju ka kütuseaktsiisi laekumisele.  Kütuseaktsiisi laekus aprillis 33,9 miljonit eurot ning nelja kuuga on eelarvest täidetud 33,6 protsenti. Võrreldes eelmise aastaga on laekumine tõusnud 9,8 protsenti. Rahandusministeeriumi teatel on eelarvega laekumised seni olnud oodatust mõnevõrra paremad.

Aprillis laekus maksu- ja tolliameti andmetel riigieelarvesse makse 368,1 miljonit eurot, mis on võrreldes eelmise aasta aprilliga 9,9 protsenti rohkem. Nelja kuu kokkuvõttes on eelarvest täidetud 30,6 protsenti aastaks plaanitust.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688