Autor: Silvia Kruusmaa • 2. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaks maanteeametnikku keeldub lahkumast

Suusaskandaali osalised, maanteeameti asedirektor Margus Suik ja haldusjuht Ilmar Maar, keelduvad rahumeelselt ametist lahkumast.

Maanteeameti ajutine peadirektor Erkki Raasuke nentis tänasel pressibriifingul, et puutub esimest korda elus kokku olukorraga, kus juhid ei mõista oma väära käitumise mõju. Ta lisas, et selline käitumine näitab nende juhtide ebaküpsust. "Olen näinud väga asjalikke reaktsioone, kus asjaosalised on ise lahendusi pakkunud ja neid ellu viinud, aga olen näinud ka ehmatavat ükskõiksust," kommenteeris Raasuke lähetuste skandaali arenguid.

Rahumeelselt on Raasukesele lahkumisavalduse esitanud lustireisidel osalenud asedirektor Andri Tõnstein. Samuti on selge, et ametis jätkab viimasel Genfi reisil osalenud IT-osakonna juht Aldo Tatter, kes järelikult oma käitumisest korrektsed järeldused tegi. "Veel kahe juhiga on väga raske koostööd jätkata, kuna mul pole kindlust, et nad on oma väärat käitumist ja selle laiemat mõju täie tõsidusega mõistnud. Mul ei ole kindlust nende võimes teha edaspidi olulisi otsuseid ja pole ka usaldust. Tegin ettepaneku rahumeelseks lahkumiseks, kuid need kaks juhti keeldusid sellest," rääkis Raasuke.

Raasuke nentis, et kuidas kahe ametist lahkumisest keeldunud ametnikuga edasi toimitakse, pole veel selge, kuid omalt poolt teeb ta kõik selleks, et leida kompromiss nende lahkumise osas. Ta mainis ka seda, et edasised sammud lähtuvad juriidilistest võimalustest.

Libalähetustel käinud ametnikud käitusid Raasukese hinnangul viisil, mis pole kooskõlas heade tavadega ja mis on kahjuks heitnud varju kogu ametile. Kogu skandaal sai alguse Äripäeva paljastusest, et maanteeameti juhid eesotsas ametist lahkunud Tamur Tsäkkoga on korduvalt maanteeameti kulul mäesuusatamas käinud ning lähetustel ebamõistlikke kulutusi teinud.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785